Salarisadministratie zelf doen of toch uitbesteden?

De werkzaamheden omtrent de salarisadministratie staan elke maand weer op de planning. Het zijn geen taken die je gewoon even tussendoor kunt doen, want het is zeer belangrijk dat alles correct en op tijd wordt uitgevoerd. Twijfel je of je de salarisadministratie zelf kunt en wilt doen of deze beter kunt uitbesteden aan een partner? BCS in Den Bosch staat voor je klaar met meer dan 40+ jaar ervaring in software en uitbesteding.

Betrouwbare partner met ervaring

Dankzij 40+ jaar ervaring in HRM en salarisadministratie heeft BCS alles in huis om jou te kunnen voorzien van efficiënte software en behulpzaam advies. Dit heeft ervoor gezorgd dat de software zo is ingericht dat het jou helpt om efficiënt, eenvoudig en snel alle salarisadministratie werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Naast de software om zelf de salarisadministratie te verwerken, kun je bij BCS ook terecht voor interne en externe ondersteuning. De adviseurs van BCS kunnen vanuit het kantoor in Den Bosch de salarisadministratie voor hun rekening nemen, maar kunnen ook vanuit jouw eigen bedrijfslocatie werken. Je kunt in ieder geval vertrouwen op jarenlange ervaring en experts die weten wat ze doen.

Wat zijn de voordelen van outsourcing?

  1. Je bespaart kostbare tijd, omdat je je niet maandelijks bezig hoeft te houden met het invoeren van gegevens. Zo kun je als ondernemer of HR-manager meer tijd besteden aan jouw core business of het begeleiden van werknemers.
  2. Je maakt gebruik van de kennis van de adviseurs van BCS. Wanneer je zelf de loonadministratie uitvoert en verwerkt, dien je altijd op de hoogte te zijn van de snel wijzigende en soms complexe wet- en regelgeving. Indien er binnen jouw eigen organisatie te weinig kennis in huis is, kun je door outsourcing altijd ergens terecht met vragen en erop vertrouwen dat de salarisverwerking correct gebeurt.
  3. Naast het vertrouwen op de kennis van een salarispartner zoals BCS, geef je ook de verantwoordelijkheid uit handen aan de partner. Wanneer de salarisadministratie niet correct is uitgevoerd, loop je risico op boetes van de Belastingdienst. Het uitbesteden van de werkzaamheden aan een partner zorgt voor inperking van deze risico’s. Belangrijk is wel dat je goede afspraken maakt met de partij die het uitvoert.

Zelf uitvoeren met efficiënte software van BCS

Naast het uitbesteden van de salarisadministratie heb je ook de keuze om het zelf in eigen beheer te houden. Daarbij dien je dus wel de juiste kennis in huis te hebben om ervoor te zorgen dat je kunt voldoen aan alle wet- en regelgeving. Wil je graag zo efficiënt mogelijk bezig zijn met de verwerking, dan is goede software van belang.

De juiste software maakt het HR- en salarisadministratie proces eenvoudiger, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere HR gerelateerde zaken. Dankzij 40+ jaar ervaring weet BCS exact waar jij als HR-manager of medewerker behoefte aan hebt en is dit op hulpvolle manier in de software verwerkt. Daarbij kun je denken aan handige koppelingen, bijvoorbeeld met financiële pakketten, met de urenregistratie of een klokregistratiesysteem. Aanvullend kun je met behulp van ESS en MSS werknemers en leidinggevenden zelf verantwoordelijk maken voor het invullen van uren, het indienen van verlof en declaraties en het maken van planningen of draaien van rapportages. Door deze handige functies kun jij kostbare tijd besparen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en de beste oplossing voor jouw unieke organisatie? Dan kun je met al jouw vragen terecht bij de ervaren adviseurs van BCS.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...