Redenen om te investeren in fysieke edelmetalen

Ongeveer 3.600 jaar geleden voor Christus kregen de Egyptenaren het voor elkaar om voor het eerst goud te smelten. Goud heeft een geweldige aantrekkingskracht op mensen gekregen en wordt veel gebruikt om welvaart mee te verkrijgen. Echter heeft het investeren in goud een slecht imago de laatste tijd omdat het gezien wordt als een product met risico. Tegenstanders van goud stellen namelijk dat het fysieke goud je geen rente geeft en ook geen dividend. De goudmarkt is de afgelopen jaren ingewikkelder geworden met de komst van speculanten en de populariteit van beleggingsproducten zoals ETF’s. Dit soort beleggingsproducten kunnen zo zijn risico’s met zich meebrengen, maar het is onterecht om investeringen in goud helemaal niet meer te doen. Wil je je portfolio diversifiëren, dan kun je het beste in goud investeren of zilveren munten kopen.

Overal in de wereld te verhandelen

De waarde van zilver en goud is overal in de wereld hetzelfde. Daarom is het makkelijk om te handelen met fysieke edelmetalen. De wereldwijde vraag is niet alleen afhankelijk van investeringen, maar ook technologische industrieën en de sieradenmarkt die gebruikmaken van goud tijdens het productieproces. Daarom is er altijd vraag naar fysiek zilver en goud.

Goud als hedge tegen vreemde valuta

Goud wordt gebruikt als inflatie hedge, maar het wordt ook gebruikt als een hedge tegen schommelingen in vreemde andere valuta. Dit geldt met name voor de Amerikaanse dollar. Stijgt de Amerikaanse dollar in prijs, dan zul je zien dat de goudprijs vaak daalt. Stijgt de Amerikaanse dollar, dan stijgt de prijs van goud mee. Dit betekent dat goud een uitstekende valuta hedge is tegen een dalende en mindere dollarprijs.

Je portfolio diversifiëren met goud

Veel investeringsportefeuilles beschikken over financiële producten zoals obligaties en aandelen. Dit soort producten kennen dezelfde risico’s, waardoor ze op hetzelfde moment vaak minder of meer waard worden. De waarde van goud is niet gecorreleerd met de waarde van obligaties en aandelen. Dat betekent dat als je in je portfolio bijvoorbeeld goud of zilver hebt, dat je portfolio minder volatiel zal zijn.

Goud is heel stabiel

De voorraad van goud, je koopt goud het beste bij Goudverzekerd, is eindig en daardoor is de koopkracht door de eeuwen heel stabiel gebleven. Dit is zelfs zo tijdens periodes van sterke inflatie. Dit is niet het geval bij valuta, want valuta is door de eeuwen heen veel minder waard geworden door inflatie.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...