3 redenen om als bedrijf cadeaukaarten te verkopen

Als je een eigen business hebt, wil je op zo veel mogelijk manieren omzet genereren. Als dat lukt met jouw product of dienst, is dat mooi meegenomen. Of het nu wel of niet goed gaat met jouw business, cadeaukaarten verkopen met jouw business is een erg goed idee en daar zijn een aantal goede redenen voor. Wij vertellen je welke redenen dat zijn in dit artikel.

Waarom cadeaukaarten verkopen?

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik met mijn business cadeaukaarten verkopen? Mensen geven steeds vaker cadeaubonnen aan elkaar en dat is niet voor niks. Met een cadeaubon maak je iedereen blij. Iemand heeft namelijk de mogelijkheid om zelf wat uit te zoeken van het bedrag op de bon. Ook voor jou als ondernemer heeft het voordelen. Je kan een eigen cadeaukaart uitgeven als bedrijf zodat iedereen ziet dat deze cadeaukaart hoort bij jouw business.

1. Extra omzet

Zoals we al aangaven genereer je met de verkoop van cadeaukaarten extra omzet. Wanneer je een eigen cadeaukaart hebt, is het enkel mogelijk om deze uit te geven in jouw zaak. Als je een cadeaukaart verkoopt, wordt deze meteen uitbetaalt. Daarnaast betaalt iemand vaak ook wat bij wanneer diegene de bon wil uitgeven. Daar verdien je dus nog eens extra mee.

2. Meer klanten

Wanneer je begint met het verkopen van cadeaukaarten, merk je al snel dat je meer klanten krijgt. Als een klant een cadeaubon koopt voor iemand anders, vergroot dat de naamsbekendheid van jouw onderneming en heb je er direct een nieuwe klant bij. Geef deze nieuwe klanten een verwelkomend gevoel en de kans is groot dat zij jouw business bij anderen aanraden. Voor meer klanten zijn cadeaubonnen verkopen dus zeker een goede optie.

3. Online aanwezigheid

Als iemand een cadeaubon krijgt, is het soms nodig om deze online te activeren. Het is ook mogelijk dat iemand nog wil checken hoeveel geld er op de bon staat. In beide gevallen dient de klant naar de website te gaan, wat betekent dat je online aanwezigheid wordt vergroot. Zorg er dus voor dat jouw website in orde is en zeer gebruiksvriendelijk. Zet je andere sociale kanalen ook goed in beeld.

Zoals je ziet biedt het verkopen van cadeaubonnen voor jouw business veel voordelen. Maak een unieke cadeaukaart die past bij jouw onderneming en zorg voor meer inkomen, meer klanten en een goede klantrelatie en meer online aanwezigheid.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...