Postcard marketing: hoe werkt het?

Het versturen van ansichtkaarten voor zakelijke relaties is een zeer populaire manier om je klanten bij je bedrijf te betrekken. Wie vindt het nou niet leuk om een interessante ansichtkaart te ontvangen? Ga door met lezen om meer te weten over postcard marketing, de voordelen van postcard marketing en wat hier allemaal bij komt kijken.

Wat is postcard marketing en hoe werkt het?

Het versturen van ansichtkaarten wordt niet slechts in privé situaties toegepast, maar je kunt ansichten ook op een zakelijke wijze gebruiken. Dit wordt postcard marketing genoemd, een marketing methode waarbij je klanten effectief en direct kunt bereiken op een persoonlijke manier zonder dat je veel geld uit hoeft te geven.

Je kunt kiezen voor verschillende soorten ansichtkaarten. Kies bijvoorbeeld voor een ansichtkaart met foliedruk als je écht indruk wilt maken op je zakelijke relaties. De ansichtkaarten kan je per post opsturen, maar je kunt de ansichtkaarten ook aan klanten meegeven zodat ze de kaart zelf aan een bekende kunnen geven.

De voordelen van postcard marketing

Postcard marketing heeft allerlei voordelen. De meest relevante voordelen die bij postcard marketing komen kijken zijn:

  • Het ontwerpen, drukken en verzenden van ansichtkaarten is budgetvriendelijk.
  • De naamsbekendheid stijgt, zeker met een specifiek verzendschema.
  • Ansichtkaarten worden op naam verstuurd waardoor klanten zich sneller persoonlijk aangesproken en gewaardeerd voelen.
  • Je kunt inspelen op emoties door beelden op de voorkant van de ansichtkaart te gebruiken.
  • Er wordt geen tijd verspild aan het openen en lezen van een ansichtkaart.
  • De respons kan gemakkelijk gemeten worden.
  • Ansichtkaarten zijn ideaal voor het testen van een aanbod.

Postcard marketing campagne starten

Het starten van een postcard marketingcampagne is vrij gemakkelijk aangezien het ontwikkelen, drukken en versturen van ansichtkaarten tegenwoordig niet duur is. Stuur de ansichtkaarten niet alleen naar trouwe klanten, maar betrek ook nieuwe klantenrelaties bij de campagne.

Tips postcard marketing

Er zijn bepaalde zaken waar je goed op moet letten bij postcard marketing. Denk zo aan het vermelden van de contactgegevens van je bedrijf zodat de klant een respons kan sturen. Houd de boodschap daarnaast kort en krachtig, schrijf de boodschap het liefst met de hand en maak geen gebruik van enveloppen.

Postcard marketing is dé ideale manier om je klanten op een effectieve, persoonlijke en betaalbare manier te benaderen. Zo verhoog je de respons en voelen je klanten zich gewaardeerd.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...