Personeel bedanken: 5 manieren om je personeel te bedanken

Zonder je personeel ben je nergens. Het is dan ook erg belangrijk om ze af en toe te bedanken en een blijk van waardering te geven. Dit zal de werknemer dan ook zeker op prijs stellen en hij of zij wordt hierdoor ook extra gemotiveerd om nog harder te werken. Lees snel verder voor vijf manieren om je personeel te bedanken.

Persoonlijk bedanken en complimentjes geven

Het klinkt misschien simpel, maar laat vaak genoeg weten aan je personeel dat je ze waardeert. Vaak zijn werknemers op zoek naar bevestiging en het is fijn om te horen dat ze goed bezig zijn. Wanneer je ze bedankt en complimenten geeft, raken ze gemotiveerd en krijgen ze meer plezier in hun werk.

Lunch

Trakteer eens op een heerlijke lunch. Dit kan buiten de deur zijn is een leuke lunchroom, maar je kunt ook een heleboel pizza’s bestellen en een pizzaparty houden. Op deze manier leren je werknemers elkaar beter kennen en wordt de sfeer onderling alleen maar beter.

Massage

Laat je personeel heerlijk ontspannen door ze een massage cadeau te doen. Dit kan bijvoorbeeld een masseur zijn die naar je bedrijf komt. Je personeel krijgt dan bijvoorbeeld een nek-, schouder- en rugmassage. Dat hebben ze wel verdiend na de hele dag achter het bureau zitten of juist heel de dag de voeten onder hun lijf vandaan lopen.

Cadeautje

Een cadeautje doet het altijd goed. Iedereen is immers altijd blij met een cadeautje, toch? Denk bijvoorbeeld aan een fles wijn, een cadeaubon of een bos bloemen. Leg bijvoorbeeld ’s ochtends voordat iedereen binnenkomt een heerlijke reep chocola bij hun bureau. Je zult al snel zien dat ook een klein gebaar als dit zeer gewaardeerd wordt.

Upgrade

Is iemand toe aan een nieuwe laptop, bureaustoel of een andere werkplek? Luister naar wat je personeel wil en geef dit dan ook. Wanneer iemand niet lekker op zijn plek zit of werkt met apparatuur dat niet optimaal is, belemmert dit het werk. Door een upgrade te geven laat je niet alleen zien dat je luistert en je werknemer waardeert, maar dit zorgt er ook voor dat de werknemer beter te werk kan gaan.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...