Ontdek het gemak van een schoonmaakrobot op kantoor

Stoffige bureau’s, vieze vloeren en vergaderruimtes vol virusdeeltjes: sinds de corona pandemie is nogmaals bewezen dat een hygiënische werkomgeving ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor mensen met een zwakkere gezondheid of allergie, maar ook om andere gezondheidsklachten te voorkomen. Een grondige schoonmaakbeurt is dan ook geen overbodige luxe, en het is al helemaal belangrijk op een kantoor waar veel mensen bijeenkomen. Maar schoonmaken kan een behoorlijke taak zijn, zeker wanneer het een groot bedrijfspand met meerdere ruimtes betreft. Daar is nu een oplossing voor: een schoonmaakrobot klaart het klusje namelijk binnen enkele minuten voor je.

Een schone werkomgeving is enorm belangrijk

Dat slechte hygiëne kan leiden tot gezondheidsklachten is algemeen bekend. Een regelmatige schoonmaakbeurt voorkomt deze klachten niet alleen, maar kan ook de algemene productiviteit ten goede komen. Men werkt immers beter op een schone, georganiseerde werkplek dan op een rommelig kantoor. En het is makkelijker om een net kantoor schoon te houden dan dat het is om een slordig kantoor op orde te krijgen.

Maar zeker in een kantoorpand, waar mensen voor langere tijd samenkomen en ook veel mensen van buitenaf naar binnen lopen, kan het lastig zijn om alle oppervlakken hygiënisch, geordend en schoon te houden.

Hygiëne dankzij een schoonmaakrobot

Een schoonmaakrobot is geen nieuw fenomeen. Deze slimme robots worden namelijk al volop gebruikt in veel Aziatische landen, waar ze ook hun oorsprong vinden. Daar genieten mensen in de horeca al van razendsnelle bediening door een robot en wordt zorgpersoneel verlicht van repetitieve taken als het ophalen en rondbrengen van beddengoed en medicijnen. En een schoonmaakrobot wordt daar ook al volop in gebruik genomen.

Een schoonmaakrobot vol voordelen

Snel en eenvoudig schone ruimtes zonder daar personeel voor in te zetten? Dan komt een schoonmaakrobot als geroepen, en dat is ook de reden waarom ze in Azië zo populair zijn. Deze slimme apparaten kunnen, uitgerust met desinfectiemiddel, zelf het pand langs gaan om iedere ruimte te reinigen. Dankzij automatische sensoren kan de robot detecteren wanneer er mensen in de kamer aanwezig zijn, waarna hij automatisch het reinigen zal onderbreken. Dankzij de slimme obstakel herkenning hoef je je geen zorgen te maken dat de robot ergens tegenaan rijdt of medewerkers in de weg zit.

Middels een grote display en eenvoudige besturing kan een schoonmaakrobot de opdracht krijgen om een ruimte te reinigen. Die ruimtes stel je eerst zelf in, waarna de robot de route naar deze ruimte onthoudt en zelf af kan leggen. Na het reinigen van een ruimte zal de robot terugkeren naar zijn dock, waar hij zichzelf ook kan opladen. Geen zorgen dat je ineens met een lege accu zit, dus!

Laat de schoonmaakrobot enkele keren per week, of zo vaak als nodig, iedere ruimte reinigen. Dat doet zo’n robot overigens binnen enkele minuten, dus ook net voor of net na een meeting kan een ruimte even snel schoongemaakt worden. Zo kunnen alle werknemers in het pand genieten van schone, gereinigde ruimtes zonder er zelf omkijken naar te hebben.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...