Online administratie: dit zijn de 5 grootste voordelen

Het bijhouden van de administratie hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je de administratie van je onderneming kunt bewaren en bijhouden, waaronder online administratie. Naast het feit dat een online administratie als veiliger en praktischer wordt beschouwd komen er nog verschillende andere voordelen kijken bij een online administratie. Ga door met lezen hieronder als je wilt weten wat de 5 grootste voordelen zijn van een online administratie.

Voordeel 1: Overal gemakkelijk inzicht tot de administratie

Run je een online administratie, dan heb je overal en altijd gemakkelijk inzicht. Je kunt je administratie zelfs vanuit je telefoon bijhouden aangezien de meeste mensen hun telefoon vrijwel altijd bij zich hebben. Kijk bijvoorbeeld bij WeFact als je het opzetten van een online administratie aan het overwegen bent.

Voordeel 2: De boekhouder kan meekijken

De boekhouder kan gemakkelijk toegang krijgen tot je online administratie waardoor je geen gedoe meer hebt met het versturen van bestanden via de mail en dergelijke. Je kunt zelf instellen welke gegevens de boekhouder allemaal kan zien.

Voordeel 3: Je kunt boekhoudsoftware koppelen

Door je online administratie te koppelen aan een boekhoudprogramma wordt het vele malen eenvoudiger om je administratie bij te houden. Je kunt allerlei softwarepakketten vinden online waardoor je een hoop tijd en energie verspilt

Voordeel 4: Altijd de meest recente software

Door te kiezen voor automatische updates ben je verzekerd van de meest recente software en de laatste versies waardoor je flink kunt besparen op de hardware kosten, de beheerkosten en de onderhoudskosten.

Voordeel 5: Je kunt de administratie niet kwijtraken

De online administratie wordt op een netwerk opgeslagen, waardoor er geen sprake is van het kwijtraken van de administratie in geval van diefstal of als je computer het heeft begeven. Bij de meest administratie software wordt de administratie automatisch geback-upt waardoor het risico om de administratie kwijt te raken flink wordt verlaagd. Daarnaast is bij een online administratie de beveiliging meestal optimaal.

Conclusie

Twijfel je tussen een online administratie en een fysieke administratie? Houd rekening dat er verschillende voordelen komen kijken bij het bijhouden van een online administratie. Dit maakt een online administratie in de meeste gevallen goedkoper, praktischer, professioneler en daarnaast weet je zeker dat je altijd voorzien bent van de laatste software updates en een goede back-up. Ga na wat de mogelijkheden zijn voor het bijhouden van een online administratie in je eigen situatie.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...