Ondernemers opgelet: zo bespaar je op de bedrijfskosten!

Een onderneming runnen kost niet alleen heel veel energie, maar ook nog eens flink wat geld. Zeker als startende ondernemer wil je natuurlijk zo veel mogelijk besparen op de bedrijfskosten. Hoewel, ook doorgewinterde ondernemers kunnen best wel wat besparen. Op die manier zorgt men er immers ook voor dat ze van meer omzet kunnen profiteren. Hoe minder bedrijfskosten, hoe sneller je omzet zal stijgen. Maar hoe bespaar je eenvoudig op de bedrijfskosten, zonder belangrijkste zaken uit te stellen of simpelweg te laten? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je eenvoudig op de bedrijfskosten kunt besparen. In dit artikel zetten we de beste tips voor je op een rijtje.

Zakelijke energie vergelijken

Energie vergelijken mkb loont. Net als bij particulieren wordt aanbevolen om ieder jaar van energieleverancier over te stappen. Sinds 2004 is dit al het advies. Sindsdien is het voor energieleveranciers immers mogelijk om zelf de energieprijzen te bepalen. Hierdoor heerst er een aardige concurrentiestrijd. Hier kunnen zowel particulieren als ondernemers van profiteren.

Probeer daarom in elk geval ieder jaar een online vergelijker in te vullen. Op basis van de huidige gegevens. Zo weet je precies of je nog op de juiste plek zit en of je mogelijk elders goedkoper uit kunt zijn. Wees je er van bewust dat de energierekening een flinke maandelijkse kostenpost is. Wanneer je hier op kunt besparen, zal dit enorm veel voordelen opleveren voor het bedrijf. Genoeg reden dus om hier wat extra aandacht aan te geven.

Zet alle kosten op een rijtje

Het is lastig om op de bedrijfskosten te besparen als je niet precies weet waar het geld maandelijks naar toe gaat. Begin daarom eerst met het verkrijgen van voldoende inzicht in jouw bedrijfsuitgaven. Probeer daarom alle vaste kosten eens op een rijtje te zetten en houd voor minimaal één maand ook eens de variabele kosten bij. Zo krijg je meer inzicht in jullie uitgavenpatroon en is het ook gemakkelijker te ontdekken waar nog te besparen valt.

Efficiëntie verhogen

Zorg er niet alleen voor dat er op de bedrijfskosten wordt bespaard, maar ook dat er effectiever om wordt gegaan met de aanwezige middelen. Door de efficiëntie te verhogen, kan je meer werk verzetten met minder mensen. Hierdoor bespaar je veel geld. Daarnaast is het ook gemakkelijker om je aan een strakke planning te houden. Alleen maar voordelen voor het bedrijf dus.

Koop tweedehands artikelen

Moet je het kantoor (opnieuw) inrichten? Dan kom je natuurlijk weer voor extra kosten te staan. Maak echter vooral gebruik van de digitale wereld. Zo is tegenwoordig veel gemakkelijker om tweedehands artikelen op de kop te tikken. Niet alles hoeft nieuw te zijn, zo lang het maar goed werkt. Door tweedehands in te kopen, bespaar je eenvoudig veel geld. Bovendien is dit tegenwoordig gemakkelijker dan ooit door handige apps als Marktplaats en Vinted.

Wist je dat er soms nog zelfs geheel nieuwe artikelen worden aangeboden? Zo geniet je van dezelfde kwaliteit tegen de laagste prijs. Wees je bewust van deze juweeltjes en zoek altijd eerst tweedehands, alvorens je voor nieuwe producten kiest. Dat levert een fikse besparing op.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...