Ondernemen in de automotive sector: waarom deze 4 bedrijven interessant zijn

De automotive sector is een dynamische en snelgroeiende markt met veel mogelijkheden voor ondernemers. Volgens een rapport van Allied Market Research wordt de wereldwijde automotive industrie geschat op een waarde van $3,71 biljoen in 2020, en zal naar verwachting groeien tot $5,78 biljoen in 2027, met een samengestelde jaarlijkse groei van 6,6%. In dit artikel bespreken we vier mogelijke bedrijven waarin je kunt ondernemen in de automotive sector en onderbouwen we waarom deze opties interessant zijn.

Wasstraat

Wasstraten hebben geprofiteerd van de groeiende vraag naar professionele reinigingsdiensten voor auto’s. In 2021 bedroeg de omzet van de wereldwijde wasstraatmarkt ongeveer $33 miljard en de verwachting is dat deze zal groeien met een CAGR (Samengestelde jaarlijkse groei) van 3,2% tot 2027. Het overnemen van een wasstraat is een interessante optie voor ondernemers vanwege de lage operationele kosten, hoge vraag en de mogelijkheid om extra diensten aan te bieden, zoals interieurreiniging en autodetailing.

Elektrische voertuig oplaadstations:

De wereldwijde EV-markt groeit in een ongekend tempo, met een geschatte CAGR van 22,6% van 2019 tot 2026. Dit biedt ondernemers de mogelijkheid om te investeren in elektrische voertuig oplaadstations. In 2021 waren er wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen openbare laadpunten voor elektrische voertuigen, en dit aantal zal naar verwachting stijgen tot 30 miljoen in 2030. Dit creëert een grote vraag naar oplaadinfrastructuur en biedt ondernemers een kans om te profiteren van de snelgroeiende markt.

Autoverhuurbedrijf

De wereldwijde autoverhuurmarkt wordt geschat op $92,92 miljard in 2021 en zal naar verwachting groeien met een CAGR van 5,7% tot 2028. De groei wordt voornamelijk gedreven door de toenemende vraag naar huurauto’s voor zowel toerisme als zakelijk gebruik. Een autoverhuurbedrijf biedt ondernemers de kans om in te spelen op deze vraag door een verscheidenheid aan voertuigen aan te bieden, waaronder elektrische voertuigen en luxeauto’s.

Aftermarket auto-accessoires en tuning

De aftermarket auto-accessoires en tuning markt biedt ondernemers een kans om te profiteren van de groeiende vraag naar gepersonaliseerde en verbeterde voertuigprestaties. Volgens een rapport van MarketsandMarkets, zal de wereldwijde automotive aftermarket naar verwachting groeien van $215,7 miljard in 2021 naar $287,6 miljard in 2026, met een CAGR van 3,7%. Een bedrijf in auto-accessoires en tuning kan verdienen aan op maat gemaakte oplossingen, variërend van prestatieverbeterende onderdelen tot esthetische upgrades zoals velgen, uitlaatsystemen en carrosseriekits.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...