Met deze tips vind je de baan die goed bij je past!

Het is geen geheim dat het vinden van een baan niet altijd gemakkelijk is. Veel bedrijven worden overspoeld met aanvragen en haasten zich om beslissingen te nemen. Ben je net afgestudeerd en op zoek naar je eerste baan, of ben je om een ​​andere reden op zoek naar een nieuwe baan, dan kan dat best een uitdaging zijn. In deze blogpost delen we vier tips om je kansen op een nieuwe baan te vergroten.

1. Jouw visitekaartje

Iedereen is te vinden op LinkedIn. Veel bedrijven vragen echter nog steeds om cv’s. Naast het in de gaten houden van je LinkedIn-pagina is het dus ook belangrijk om je cv up-to-date te houden.

De meeste cv’s bestaan ​​uit een lijst met opleidingen, vaardigheden en werkervaring. Maar ook op je cv wil je opvallen. Daarom raden we je aan om een ​​persoonlijk bericht over jezelf op te nemen. Denk na over wat je boeit, wat je onderscheidt en wat je doelen zijn. Vraag oude collega’s en vrienden hoe ze jou zouden omschrijven. Zo kun je jezelf uitdrukken en het verschil maken op de best mogelijke manier.

2. Laat weten dat je aan het zoeken bent

Hoe vaak je ook solliciteert, het zoeken naar vacatures via internet gaat vaak sneller. Laat anderen weten dat je op zoek bent naar een baan. Gebruik je netwerk om een ​​bericht op LinkedIn te plaatsen. Geef duidelijk aan naar wat voor functie je op zoek bent. Contacten kunnen zelfs anderen taggen in hun berichten om de bal automatisch aan het rollen te krijgen!

3. Zorg dat je goed voorbereid bent

Heb jij een sollicitatie gescoord? Dan is de kans groot dat je een assessment moet doen. Steeds meer organisaties werken met assessments als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Zo is de kans groot dat jij bijvoorbeeld een intelligentie- of capaciteitentest tegenkomt in het sollicitatieproces. Dit kunnen flink pittige testen zijn. Gelukkig kun je je hierop voorbereiden door te oefenen, zoals thuis cijferreeksen oefenen. Je kunt zelfs bij diverse bedrijven een assessment oefenen dat past bij jouw specifieke sollicitatie. Zo zorg je ervoor dat je op het moment suprême ook écht kunt knallen.

Ben je uitgenodigd op een gesprek? Weet dan wie je tegenover je hebt. Neem een kijkje op zijn/haar LinkedIn-profiel en zoek een raakvlak. De wereld is klein en het kan best zo zijn dat je deze persoon ergens van kent of je een gemeenschappelijke interesse hebt. Hiermee val jij op en scoor je punten.

4. Stel goede vragen

Het klinkt misschien gek, maar je zult merken dat het heel krachtig is om jezelf vragen te stellen, niet alleen om ze te beantwoorden. Hiermee laat je zien dat je initiatief kunt nemen en interesse kunt tonen. Bereid daarom enkele goede vragen voor.

Ben je op zoek naar een nieuwe of eerste baan en wil je je kansen vergroten, dan helpen de bovenstaande tips je ongetwijfeld. Wij wensen je veel succes!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...