5 manieren om je internet sneller te maken

Iedereen wil sneller internet. Maar er is veel informatie en veel mogelijke oplossingen die je kunt proberen, en niet allemaal werken ze. Sommige tips zijn regelrecht nep en andere zijn echt technisch en/of duur. We zijn hier om je te helpen je internet goedkoop te versnellen, zonder dat je een miljoen uur hoeft te besteden aan het uitzoeken hoe je router werkt. Internet vergelijken kan hier natuurlijk bij helpen, maar dit is vaak niet eens nodig. Met behulp van de volgende tips kun je namelijk je huidige internet ook sneller maken!

1. Gun je router een pauze

Reset je router elke maand of zo om het apparaat een pauze te geven en je internetverbinding te vernieuwen. Als je ernstige problemen met de upload- en downloadsnelheid ondervindt, kun je overwegen je router elke dag opnieuw in te stellen. Als je een modem los hebt van je router, reset die dan ook. Het resetten van de modem stimuleert je verbinding met je provider, en dat is waar het in- en uitschakelen om draait.

2. Omarm ethernet

Iedereen gebruikt tegenwoordig wifi om elke gewenste website te bezoeken, wat geweldig is. Draadloze verbindingen zijn geweldig en handig, maar ze zijn niet altijd snel. Bekabelde verbindingen zoals ethernet zullen altijd sneller en betrouwbaarder zijn dan draadloze verbindingen. De kabel krijgt het signaal rechtstreeks naar je aangesloten apparaat in plaats van te vertrouwen op over-the-air transmissies. Verbind daarom indien mogelijk je belangrijkste apparaten met internet via een ethernetkabel. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je laptop en computer, maar ook je gameconsole en televisie kan gekoppeld worden met een ethernetkabel.

3. Installeer virus- en malwarescanners

Als je dit nog niet hebt gedaan, raden we je ten zeerste aan antivirus- en malware-scansoftware te installeren. Het is waarschijnlijk duidelijk dat eventuele virussen of malware die op je computer op de loer liggen, een grote belemmering zullen vormen voor je internetsnelheid. Bovendien moet je sowieso als algemene regel beveiligingssoftware hebben geïnstalleerd. Zodra je goede software aan boord hebt, stel je deze in om regelmatig automatisch op virussen en malware te scannen. Verwijder de gevonden virussen en malware vervolgens ook direct, doe dit zelf of schakel een expert in.

4. Blokkeer de advertenties

Vrijwel elke contentprovider toont advertenties. Overal waar je online gaat, zijn er eindeloze advertenties, afbeeldingen, GIF’s en automatisch afgespeelde video’s. Zelfs als je het niet erg vindt om advertenties te zien, vindt je internetverbinding dat wel. Advertentiemedia vertraagt ​​je internetverbinding, dus soms is het het gemakkelijkst om ze gewoon te blokkeren. Installeer een plug-in voor het blokkeren van advertenties die die data-zware auto-play-video’s afsluit, en je maakt wat ademruimte vrij voor je verbinding.

5. Gebruik een gestroomlijnde browser

Als je op ons lijkt, houd je routinematig tientallen tabbladen en vensters open in je browser. Maar al die open media kunnen een trage internetverbinding veroorzaken, daarom raden we aan om een ​​back-upbrowser zoals Opera te gebruiken. Opera stroomlijnt alle gegevens op webpagina’s om je een snellere browse-ervaring te bieden. We raden aan om Opera niet dagelijks te gebruiken, maar als je echt iets moet opzoeken en je wifi-verbinding bijzonder slecht is, kun je overschakelen naar Opera zonder je ecosysteem van tabbladen te verstoren.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...