Lockers op kantoor: handig of niet?

Is het handig om op kantoor met lockerkasten te werken? Als je kijkt naar de mate waarin deze oplossing steeds populairder wordt, zou je zeggen van wel. Vooral in open ruimten is het handig om een locker te hebben om de persoonlijke spullen in kwijt te kunnen. Die hoef je dan niet te laten slingeren waar iedereen erbij kan. Het is echter niet alleen om die reden zo dat er steeds meer kantoren overgaan op het plaatsen van de kluisjes. Er zitten ook nog andere voordelen aan die niet onderschat mogen worden.

Veiliger met bezittingen omgaan

Het is in de eerste plaats zo dat je veel veiliger met bezittingen om kunt gaan. De tijd van het persoonlijke kantoor is wel voorbij. Een open werkvloer waar iedereen een flexibele plek heeft is veel populairder. Daarom is het ook wel belangrijk om te beseffen dat je dus ook minder met eigen kastjes en opbergruimte te maken hebt. Bovendien is het ook zo dat je iedere dag een leeg bureaublad moet achter laten. Dat gaat alvast wat gemakkelijker wanneer je je eigen bezittingen gewoon opbergt voor je de werkvloer op gaat. De lockers werken daar goed voor.

Minder werk aan opruimen

Het is ook zo dat het een stuk gemakkelijker wordt om een opgeruimd kantoor achter te laten wanneer je werkt met lockers. Het is niet fijn om in rommel te moeten werken. Dat is zelfs heel demotiverend. In dat opzicht is het dus ook niet gek dat er alles aan gedaan wordt om dit te voorkomen. In een locker kan je allerlei spullen kwijt, niet alleen zaken die dagelijks meeneemt. Ook spullen die je maar af en toe nodig hebt, kan je erin bewaren. Dat maakt het ook wat gemakkelijker om de werkoppervlakte mooi strak en netjes te houden.

Zorgen voor meer productie

Het is ook bewezen dat een opgeruimde ruimte voor een betere productiviteit zorgt. Alleen al het feit dat er minder afleiding is, is natuurlijk een voordeel. Daardoor is het voor ondernemers ook relatief gemakkelijk om de investering in de lockers terug te verdienen. De productie en omzet gaan er immers ook door omhoog. Zorgen voor een net en opgeruimd kantoor door lockers te gebruiken is dan dus de ideale optie die je hebt. Het is dus ook niet gek dat je dit op allerlei soorten kantoren ziet toegepast worden. Daar geniet iedereen ook voordeel van.

Meer veiligheid op kantoor

Door de locker te gebruiken kan je ook voor meer veiligheid op kantoor zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van documenten die van waarde zijn. Het is fijn wanneer dit achter slot en grendel kan. Het is immers niet alleen zo dat persoonlijke spullen veilig moeten zijn. Ook spullen met een zakelijk belang moet je gewoon op een nette manier kunnen opruimen zonder dat onbevoegden daar bij kunnen komen. De lockerkast is daar de ideale optie voor. Bovendien zijn deze kasten ook goed in staat tegen brand en water te beschermen. Al deze voordelen moet je dus wel meewegen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...