Laat je werknemers zien hoe erg je hen waardeert

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend; het geven van een compliment. Zelfs op een simpele manier kun je laten merken dat iemand zijn of haar werk goed doet en je dit waardeert. Mensen horen dit nu eenmaal graag, af en toe is prima. Maar op welke manieren kun je werknemers laten merken dat je hen waardeert? Je leest hier meer over in dit blog.

De kracht van een compliment

Het geven van een compliment is erg belangrijk. Als iemand zijn werk goed heeft verricht mag je best laten merken dat je dit waardeert. Zo kun je bijvoorbeeld op een luchtige manier zeggen ‘zo, wat goed dat je al klaar bent’ en laat je dus merken dat je blij bent met het feit dat iemand zijn werk zo snel al goed heeft gedaan. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd luchtig als een medewerker een echt compliment verdiend. Je kunt iemand prima vertellen hoe blij je bent met zijn/haar diensten of als persoon ansich. Iedereen heeft behoefte aan erkenning en waardering, dit zal mensen ook stimuleren om nog beter en vaker hun best te doen.

Een band creëren

Door iemand te laten zien dat je hun vaardigheden waardeert, zul je niet alleen een blij gezicht zien. Je zult namelijk ook meer betrokkenheid rondom de medewerkers ervaren, zij zijn onderdeel van jouw bedrijf en doen dit met trots. Laat iemand weten wat je precies zo prettig vindt aan een samenwerking of aan iemand zijn eigenschappen en vaardigheden. Dit zal een fijne werksfeer creëren en daarmee ook meteen een betere band tussen jou en de medewerkers.

Bedankje

Een simpele, maar zeer effectieve manier om iemand te laten zien dat er sprake is van waardering is door middel van een bedankje. Zo kun je iemand bedanken voor zijn of haar inzet of voor het aanleveren van goed werk. Gaat het om bijvoorbeeld een afscheid collega? Dan is een uitgebreide dank erg terecht. Beschrijf waarom je de medewerker wil bedanken en vertel waarom hij of zij een belangrijke rol speelde in het bedrijf. Doe dit door middel van een kaart of gewoon persoonlijk.

Cadeau

Een goede en duidelijke manier om te laten zien dat je iemand waardeert is door het geven van en cadeau. Dit hoeft echter niet ingewikkeld te zijn, zo zijn er veel werkgevers die hun werknemers jaarlijks een cadeaubon geven als dank voor hun inzet. Of denk bijvoorbeeld aan een etentje, een sportschool abonnement of ga voor relatiegeschenken met logo. Doe je werknemers een kunstwerk cadeau als soort van trofee in ere van hun werk. Het mooie van een beeld of ander kunstwerk is de symboliek die je erin kunt verwerken.

Conclusie

Elke werknemer verdiend erkenning en waardering, ze doen immers hun best om mee te werken aan de groei van jouw bedrijf. Ga daarom voor een compliment en creëer een band. Ook een simpele ‘dankjewel’ is een goed idee, mensen zullen zich meer betrokken voelen. Daarnaast is een cadeau een mooi gebaar.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...