Kerstpakket ideeën: 5 tips voor een geslaagd kerstgeschenk

Ben jij verantwoordelijk voor het kerstpakket op de werkvloer, maar heb je dit jaar nog geen idee en zie je door de bomen het bos niet meer door alle verschillende aanbieders van kerstpakketten? Dat is begrijpelijk. Hieronder 5 tips voor een geslaagd kerstpakket om je te helpen om een tof kerstpakket voor je collega’s en jezelf uit te kiezen.

Tip 1. Budget

Uiteraard is het van belang om te weten wat het budget per kerstpakket is. Zijn je collega’s gewend om een groot kerstpakket te krijgen met veel huis, tuin en keukenproducten, zoals al jaren het geval is bij vele bedrijven. Of vindt er een omslag plaats en zijn ze juist super blij met enkele producten in een pakket en een cadeaubon met een mooi bedrag erop dat ze zelf naar keuze kunnen besteden.

Tip 2. Planning

Zorg er altijd voor dat je tijdig rond gaat kijken voor de inhoud van kerstpakketten. Zeker als je iets leuks wilt hebben voor een goede prijs, is het van belang dat je op tijd beslist wat voor pakket het wordt en dit vervolgens ook tijdig besteld. Wil jij een pakket naar wens samen laten stellen, dan is het zeker van belang om dit tijdig te doen. Wellicht wil je een houten box met bedrijfslogo erop of een grote poef met producten erin. Bij op maat gemaakte kerstpakketten dien je rekening te houden met een langere looptijd en hogere kosten. Door kerstpakketten op tijd te bestellen, weet je dus zeker dat ze tijdig binnen zijn.

Tip 3. Basis

Wil je dit jaar graag werken met een thema of een bepaald goed doel als achtergrond? Door te kiezen voor een thema zoals een BBQ pakket of een verwenpakket, maak je het voor jezelf gemakkelijker om hier producten bij te kiezen. Zo heb je de basis van je kerstpakket al bepaald en kun je vervolgens naar hartenlust de juiste inhoud gaan shoppen. Bedenk ook goed wat voor collega’s je hebt. Zijn het vooral mannen, dan is een BBQ of een drankgeschenk kopen een goed idee. Bestaat het bedrijf juist uit veel jonge vrouwen? Dan is een verwen- of snackpakket juist weer een leuk idee. Kijk dus ook goed naar de doelgroep waar het kerstpakket voor is.

Tip 4. Indeling

Heb je een thema en heb je de producten bij elkaar geshopt. Dan is het wellicht leuk om dit zelf in te pakken, mits het er uiteraard niet teveel zijn. Denk hierbij goed aan de indeling van de producten en de boodschap die je over wilt dragen. Een kaartje van de leidinggevende erbij zorgt bijvoorbeeld altijd voor een extra vorm van waardering en zal zeker in de smaak vallen. Let ook goed op de houdbaarheid van producten die je in het kerstpakket stopt.

Tip 5. Creativiteit

Gebruik je creativiteit voor een leuk kerstpakket voor je collega’s, maar overdrijf het niet. Uiteindelijk wil iedereen gewoon een leuk kerstpakket ontvangen en moet je het jezelf ook niet te moeilijk maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...