Kapsalon inrichten: dit heb je allemaal nodig!

Heb jij de ambitie om binnenkort een eigen kapsalon in te richten? Dit is natuurlijk een super ambitieus plan, waar je veel voorbereiding voor nodig hebt. Bij het beginnen van een eigen salon is de inrichting heel erg belangrijk om klanten aan te trekken. De inrichting van de kapsalon heeft immers invloed op de sfeer die jij uitstraalt. Daarnaast moet de inrichting functioneel zijn, het moet dus gemakkelijk zijn om in de kappersstoel te zitten. Hierbij kun je uitgaan van je eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Dit geeft namelijk een persoonlijke kleur aan de inrichting van de kapsalon.

Mogelijke opties voor de inrichting van je kapsalon

Bij de kapsalon inrichting zijn er meerdere opties mogelijk. Zoals het gebruik maken van de balie, waarbij dit het middelpunt is van de salon. Dit heeft als gevolg dat een bezoek van de klant meestal begint en eindigt bij de balie. Hier komen mensen langs om een afspraak te plannen en om af te rekenen. Verder kunnen de klanten gemakkelijk door de winkel bewegen, op zoek naar producten die zij wensen aan te schaffen.

Een warm ontvangst

Gezelligheid is erg belangrijk in de kapsalon. Je wilt ervoor zorgen dat mensen naar binnen willen lopen en vervolgens ook binnen willen blijven. Een winkel kan de juiste aantrekkingskracht hebben, mits er gebruik wordt gemaakt van de juiste indeling. Hierbij geldt dat een fijne wachtruimte cruciaal kan zijn, aangezien mensen zich hier al snel vervelen. Door voldoende spullen neer te leggen voorkom je dit probleem, denk hierbij aan leuke tijdschriften. Daarnaast is het fijn als de wachtruimte dichtbij de ingang van de salon ligt. Dit is niet alleen praktisch, maar ook fijn voor voldoende lichtinval. Bij een warm ontvangst geldt meestal dat een kop koffie of thee wonderen doet!

Comfortabel interieur

Het interieur is erg belangrijk om klanten te behouden. Besteed je geen aandacht aan het verbeteren van je interieur? Dan is de kans groot dat klanten niet terugkeren naar je salon. Het is bijvoorbeeld niet prettig om als klant geholpen te worden, terwijl je in een oncomfortabele stoel zit. Zorg er daarom voor dat je stoelen aanschaft die breed genoeg, zacht en ook verstelbaar zijn. Hierdoor is de stoel voor iedereen geschikt en comfortabel. De kleur van de stoel is een variabele die je zelf kan bepalen, hierbij geldt dat je deze keuze af kunt stemmen op basis van de sfeer en inrichting van de kapsalon.

Fijne werkplek

Een mooi interieur geeft je kapsalon een fijne uitstraling, maar niet geheel onbelangrijk is de werkplek waar jij als kapper aan het werk bent. Als kapper wil je natuurlijk alle benodigde tools binnen handbereik hebben. Zorg daarom dat je op de werkplek makkelijk bij jouw kappersbenodigdheden kunt. Ook is het fijn dat er voldoende stopcontacten in de buurt zitten. Vergeet vooral ook niet om genoeg ruimte tussen de werkplekken aan te houden waardoor je moeiteloos om de klanten heen kunt manoeuvreren.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...