Je kantoor inrichten? 5 onmisbare musthaves!

Aan de slag met de inrichting van je kantoor? Dan is er meer nodig dan alleen een bureaustoel en bureau. Benieuwd naar welke items onmisbaar zijn in elke kantoorruimte? Lees hieronder 5 musthaves die wat ons betreft niet mogen ontbreken bij het inrichten van je kantoor!

1. Ergonomische bureaustoel

Naar onze mening zijn bureaustoelen het belangrijkste onderdeel voor een goede kantoorinrichting. Bij het kiezen van een bureaustoel is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede ergonomische bureaustoel. Dit is een instelbare bureaustoel die je ergonomische kunt afstellen op je lichaam voor een gezonde werkhouding. Zo voorkom je rug-, schouder- en nekklachten.

2. Zit-sta bureau

Een gezonde werkhouding is ontzettend belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Elke werkplek heeft dan ook een in hoogte instelbaar bureau nodig, zodat werknemers hun bureau op de voor hun ideale hoogte kunnen afstellen. Voor een goede werkhouding is een zit-sta bureau een echte aanrader. Sterker nog, dit is volgens ons een absolute musthave!

Het afwisselen van staand en zittend werken voorkomt een slechte doorbloeding, rugklachten, nekpijn, schouderpijn en beknelde zenuwen. Tevens zorgt staand werken voor een hogere productiviteit, een betere stofwisseling, meer energie en een betere vetverbranding. Al deze gezondheidsvoordelen van een zit-sta bureau verlagen het risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes.

3. Kantoorplanten

Een beetje groen toevoegen aan je werkplek met een kantoorplant ziet er natuurlijk leuk uit, maar wist je dat kantoorplanten meerdere voordelen met zich mee brengen? Zo filteren planten op kantoor de luchtkwaliteit, geven ze een rustgevend effect, verbeteren ze de akoestiek en verhogen ze de concentratie. Wist je dat kantoorplanten de creativiteit en productiviteit verhogen met ongeveer 40%? Dit maakt kantoorplanten voor ons absoluut een musthave bij het inrichten van je kantoor.

4. Bureaustoelmatten

Een bureaustoelmat is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je kantoor. Toch zijn bureaustoelmatten essentieel om je kantoorvloer te beschermen tegen krassen. Met een bureaustoelmat bescherm je de vloer tegen de wielen van bureaustoelen. Een klein stukje vloer vervangen bij slijtage of krassen is vaak niet mogelijk, dit maakt deze vloerbeschermers in onze ogen een musthave voor op kantoor.

5. Ergonomische muis

De laatste musthave in dit artikel is de ergonomische muis. Deze musthave wordt niet voor niets aanbevolen door ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Gemiddeld werken we op een werkdag 6,5 uur achter een computer. Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je pols deze uren een gezondere houding heeft. Bij gebruik van een ergonomische muis neemt je pols een verticale houding aan, waardoor je pols minder wordt belast en er minder spierspanning ontstaat.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...