Is handelen in crypto wel zo slim?

Wil je handelen in cryptovaluta zoals Bitcoin of andere cryptomunten? Maar weet je eigenlijk niet waar je goed aan doet? En of het überhaupt wel zo slim is om in crypto te handelen? Dan hopen we je met dit artikel de handvaten aan te reiken die je nodig hebt om deze beslissing te maken. We leggen uit wat crypto precies is, welke voordelen dit heeft en of handelen in crypto vandaag de dag eigenlijk wel zo slim is.

Wat is crypto precies?

De kans is groot dat je de afgelopen jaren steeds meer over crypto hebt gehoord. Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij dat er niet over gesproken wordt. Veelal op het nieuws, maar ook via andere mediakanalen. Voor sommige mensen is het echter nog altijd niet duidelijk wat crypto dan precies is.

Crypto is niet meer dan digitaal geld. Dit geld wordt verhandeld op een markt zonder toezichthouder of overheid. Dit maakt crypto dan ook uitermate interessant voor mensen die minder vertrouwen hebben gekregen in de overheid en andere financiële instanties. Dit aantal neemt door de jaren heen steeds meer toe. Het digitale geld wordt geregistreerd in een database. Dit wordt ook wel een blockchain genoemd. Zelf sla je het geld op in je digitale portemonnee, ook wel crypto wallet genoemd. Dit geld kan bij steeds meer bedrijven als betaalmiddel worden gebruikt.

Voordelen van crypto

Maar waarom zou je ervoor kiezen om te beleggen in cryptovaluta? Welke voordelen levert dit precies op? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  1. Op de lange termijn zullen cryptomunten waardevast worden. Mits hier voldoende vraag naar zal blijven bestaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de populariteit voor de cryptomunt blijft toenemen. De kans is dan ook groot dat deze waarde hoog zal blijven. De waarde van crypto blijft hoog doordat er maar een maximaal aantal van mag worden gemaakt. Als de vraag blijft stijgen en het aanbod gelijk blijft, betekent dit dat er steeds meer waarde aan toegekend mag worden.
  2. Nog een groot voordeel van cryptovaluta is dat er veel minder personeel en kantoren aan te pas zullen komen om dit in stand te houden. Het werkt immers allemaal digitaal. Dat betekent dus ook dat financiële instanties in de toekomst wellicht minder macht zullen hebben. De kosten voor dergelijke bedrijven zullen ook verminderen.
  3. Het is ook gewoon heel leuk om te handelen in cryptomunten. De markt is zeer volatiel was het echt wel een beetje spannend maakt. Van de ene op de andere dag kan de waarde omhoog schieten of juist helemaal instorten. Voordeel is wel dat het verleden ons leert dat de munt – als je lang genoeg kan wachten – vanzelf wel weer terug omhoog klimt. Als jij het voor elkaar krijgt om op het juiste moment in- en uit te stappen, kan dit je heel wat extra geld opleveren.

Conclusie

Is handelen in cryptomunten slim? Die vraag kan positief beantwoord worden. Crypto lijkt een goed toekomstig betaalmiddel te zijn. Eentje die wellicht veel voordelen kan bieden. Experts verwachten dat de populariteit en het gebruik van cryptomunten alleen maar toe zal nemen. Goed om hier dus nu al op in te zetten.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...