Investeren in een vakantiehuis: alle ins en outs

Heb jij er wel eens over nagedacht om te investeren in een vakantiehuis? Investeren in een vakantiehuis kan je veel geld opleveren. Veel mensen denken dat investeren in een vakantiehuis en alles daaromheen erg lastig is en veel tijd en geld kost. Met Belvilla kun je jouw vakantiehuis verhuren zonder enige zorgen.

Vakantiehuis verhuren via Belvilla

Investeren in een vakantiehuis is helemaal niet zo lastig met Belvilla. Alles wordt namelijk geregeld. Je hoeft je niet druk te maken over de administratie, het contact met de gasten of het promoten van jouw vakantiehuis. Belvilla regelt namelijk alles rondom het verhuren van jouw vakantiehuis zodat jij kunt genieten van jouw gemoedsrust en je meer geld kan verdienen.

Wat regelt Belvilla dan?

Belvilla regelt dus alles rondom het verhuren van jouw vakantiehuis. Denk hierbij aan professionele schoonmaak, het in- en uitchecken van de gasten, het plaatsen van huisadvertenties op websites van grote reisaanbieders, betalingen van gasten en facturering, Belvilla regelt het. Je krijgt bijvoorbeeld een app waar je alle actuele informatie over boekingen kan bekijken.

Wanneer jij jouw vakantiewoning verhuurt via Belvilla wordt de advertentie automatisch op meerdere platformen geplaatst. Doordat de advertenties op meerdere grote websites geplaatst worden, worden de huisadvertenties zichtbaar voor miljoenen mensen over de hele wereld. Deze advertenties worden namelijk in meerdere talen geplaatst.

Daarnaast kunnen inkomsten gemaximaliseerd worden door de dagelijkse geautomatiseerde flexibele prijsstelling. De betalingen van de gasten wordt geregeld door Belvilla en bestaat uit zeer overzichtelijke facturering.

Belvilla heeft alle kennis in huis over marketing en promotie en zij begrijpen alle regels rondom het verhuren van een vakantiehuis. Zij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in de branche en al meer dan 10 miljoen gasten. Annuleringen worden vergoed tot wel 100%, het vakantiehuis is automatisch verzekerd wanneer er sprake is van schade veroorzaakt door de gast. Verder ontvang je het gehele huurbedrag binnen twee weken voor de aankomst van de gast.

Welk rendement levert het verhuren van mijn vakantiehuis op?

Nu vraag jij je misschien wel af hoeveel rendement het verhuren van jouw vakantiehuis kan opleveren. Met de handige tool van Belvilla kun je eenvoudig het potentiële vakantiewoning rendement berekenen. Zo weet jij precies hoeveel rendement het verhuren van jouw vakantiewoning jou op kan leveren.

Je kunt op een vakantiehuis een rendement behalen tussen de 5 en 15% per jaar, maar daarvoor moet je vakantiehuis wel vaak genoeg bezet zijn. Zoals je ziet kan een vakantiewoning je dus meer rendement opleveren dan je waarschijnlijk met investeringen als aandelen had gemaakt.

Het is verstandig om voordat je een vakantiehuis definitief koopt of er een beslissing over maakt uit te rekenen wat je rendement wordt. Zo kun je voor de tijd alvast inschatten of het een verstandige beslissing is of dat je beter verder kan zoeken.

Het is dan ook niet gek om wel 10 of meer vakantiehuizen te bekijken voordat je over gaat op de aankoop van een huis. Niet alleen kunnen je eisen verschillen, maar het is ook belangrijk om voldoende te weten over de markt van vakantiehuizen zodat je beter vergelijkingsmateriaal hebt.

Dit zal je uiteindelijk niet alleen helpen met de meest rendabele keuze te maken, maar ook in het verdere verloop van het verhuren van jouw vakantiehuis. De verkoopprijs van een vakantiehuis wordt niet alleen op basis van het huis zelf bepaald, maar zaken als de regio en de ligging spelen ook een grote rol bij de prijs van een huis.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...