5 leuke ideeën voor teambuilding activiteiten

Eén van de meest belangrijke en onderschatte zaken is het waarderen van je medewerkers bij het behalen van goede resultaten. Dat kan het gezamenlijk goed afronden van een project zijn, maar ook het behalen van de jaarlijkse omzet of het fabriceren van een innovatief product waar al jaren aan gewerkt is. Medewerkers hoeven niet altijd gewaardeerd te worden in de vorm van geld, maar zeker om de sfeer onderling goed te houden en de motivatie hoog, is het een aanrader om regelmatig teambuilding activiteiten te ondernemen.

Ook als het juist niet helemaal lekker loopt en de motivatie wel een oppepper kan gebruiken, is het ondernemen van een teambuildingsactiviteit een prima manier om de moraal weer op te krikken en te zorgen voor hernieuwde energie. Tegenwoordig is er een hele business ontstaan in de teambuildingsactiviteiten en zijn er mogelijkheden genoeg om een leuke activiteit met het team te ondernemen.

Binnen elk budget is wel een leuke activiteit te plannen. Wij helpen je graag met 5 leuke ideeën voor teambuilding activiteiten.

Activiteit 1. BBQ workshop

Heb jij een bedrijf met veel mannen in dienst? Wat is er dan leuker dan het volgen van een BBQ workshop? Na het aantrekken van een leren schort en het drinken van een drankje, nemen de mannen plaats achter de BBQ’s om de fijne kneepjes van het BBQ vak te leren. Wat is de juiste temperatuur voor welke soorten vlees? Wat voor rubs of kruiden kun je gebruiken voor de bereiding? Laat je het vlees langzaam garen of laat je dit vlees juist snel garen op hoger vuur? Dit zijn zomaar wat zaken die behandeld zullen worden tijdens een BBQ workshop.

Activiteit 2. Citygames en de verandershow

Leer een stad beter kennen door het uitvoeren van opdrachten in groepjes en hier een foto of filmpje van te maken als bewijs. Opdrachten die vaak middenin steden plaatsvinden zoals foto’s maken bij een kenmerkend standbeeld, het op de foto gaan met marktlieden, het uitbeelden van yoga poses met zoveel mogelijk mensen of het uitbeelden van een filmscène met omstanders. Degene die het meest creatief de opdracht voltooid, wint.

Liever niet de stad in? Dan is “de verandershow” een leuk en zinvol bedrijfsuitje.

Activiteit 3. Escape Room

De escape room is de laatste jaren een echte trend als teambuilding. Je moet met een groep of aantal personen een mysterie oplossen binnen een bepaalde tijd om te kunnen ontsnappen. Aan de hand van raadsels, puzzels en proefjes dien je uiteindelijk een oplossing te vinden om binnen de tijd de escape room te kunnen voltooien.

Activiteit 4. De teamlachspiegel

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor “de teamlachspiegel” (aangeboden door TeamSpeling), waarmee communicatiepatronen binnen jouw team zichtbaar worden. Zo bestaat deze workshop uit momenten van feedback geven, bezinning, ontmoeting, actie en borging. Uiteraard wordt er tijdens deze activiteiten veel plezier gemaakt.

Activiteit 5. Happen, stappen, varen/trappen

De naam zegt het al; dit is een combinatie van eten, wandelen en varen/fietsen. Er worden kleine hapjes geserveerd in restaurants en je zal tussendoor moeten fietsen of op een boot moeten stappen om bij het volgende restaurant te komen. Ook zal er tijdens een stadswandeling weetjes worden gedeeld over de stad door een gids die jullie zal begeleiden.

Er zijn dus heel veel mogelijkheden om een teambuildingsactiviteit of bedrijfsuitje te plannen. Dit kan zijn om je medewerkers in het zonnetje te zetten, maar ook om de moraal op te krikken of te zorgen voor hernieuwde energie en motivatie onder medewerkers.

Teambuilding is belangrijk

Wil je echter op een heel andere manier kennis maken met de vele voordelen van teambuilding? Dan kan je je teamgenoten ook uitdagen om echt de verbinding met elkaar aan te gaan en elkaar beter te leren kennen en te versterken. Hierbij kan je denken aan activiteiten zoals rollenspellen, communicatietrainingen en andere workshops waarbij ontwikkeling en leiderschap centraal staan. En als je denkt dat dit altijd stoffig en saai moet zijn heb je het echt mis. Tegenwoordig zijn er tal van teambuilding activiteiten en bedrijfsuitjes die op een ludieke, energievolle en vooral interactieve manier je team kan helpen om sterker te worden. Een goed voorbeeld hiervan is een interactieve theatershow waarin jouw team de hoofdrol speelt, ben je echter geen podiumbeest daag dan lichaam en geest uit door middel van spel en beweging!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...