Hypotheek voor verhuur: de basis voor ondernemen in vastgoed

Een portefeuille van woningen voor de verhuur kan een goede belegging zijn. De vraag naar woningen is groot. Wie affiniteit heeft met vastgoed en niet terugschrikt voor het organiseren van onderhoud en voor het omgaan met huurders kan goed ondernemen in het vastgoed. Met een deel eigen geld, aangevuld met een geschikte financiering.

Scherpe voorwaarden

Mogelijk Vastgoedfinancieringen hielp al vele ondernemers op weg of naar de volgende stap in de vastgoedmarkt. De verhuurhypotheek van Mogelijk kent scherpe voorwaarden zoals een looptijd van 30 jaar en een aflossingsvrij gedeelte tot 80%. Dat drukt de maandlasten en verhoogt zo het rendement op de investering.

Kennis en affiniteit voor vastgoed bij Mogelijk

“Vaak zien we succesvolle, hardwerkende ondernemers die besluiten hun opgebouwde vermogen in stenen te beleggen”, aldus Dirk Jan van der Hoede, directeur Verhuurhypotheek bij Mogelijk. “Maar ook voormalig makelaars of anderen met affiniteit voor vastgoed. Een grote klant van ons zit in onderhoud en renovatie van woningen en beheert nu ook zijn eigen vastgoedportefeuille.”

Mogelijk verstrekt verhuurhypotheken aan zowel startende, professionele vastgoedbeleggers als aan mensen die hun portefeuille verder uitbreiden. “Dan kan een herfinanciering interessant zijn”, vertelt van der Hoede. “Wanneer een pand in waarde is gestegen, kan dat geld via een herfinanciering liquide worden gemaakt om weer te investeren in een volgende aankoop.”

Snelheid van een vastgoedfinanciering gegarandeerd

In deze markt is snelheid geboden en dat is wat Mogelijk biedt. “Na het invullen van een quikscan heeft de ondernemer binnen enkele minuten een voorlopige offerte in de mail”, weet van der Hoeden. “Het aanvraagproces voor de verhuurhypotheek is behoorlijk gestandaardiseerd en is daarom voor een groot deel geautomatiseerd. Dat komt de snelheid ten goede.” Vooraf je verhuurhypotheek berekenen en zo de geschatte maandlasten inzichtelijk krijgen kan ook geautomatiseerd op de website van Mogelijk.

Ook voor transformatie de juiste financiering

Ook voor transformatieprojecten heeft Mogelijk de nodige opties. “Niet zelden zien we dat er winkels of kantoren worden getransformeerd naar woningen” aldus Van der Hoeden. “Voor de financiering van transformatie hebben we maatwerkoplossingen in de Ondernemershypotheek, wat voor de ondernemer uitkomst biedt. Zodra de woning dan gereed is voor de verhuur, is de financiering eenvoudig over te zetten naar de Verhuurhypotheek. Zo bewegen we met de vastgoedondernemer mee.”

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...