Hoe zorg je voor een duurzame onderneming?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol in ons leven. Dit is natuurlijk ook niet geheel onlogisch, want we weten steeds beter wat wel en niet goed is voor zowel mens als milieu. Iedereen wil hier natuurlijk zo veel mogelijk aan meewerken, waaronder als onderneming. Alleen hoe zorg je nu voor een duurzame onderneming? Hieronder lees je tips om je onderneming duurzamer te maken!

Tip 1: Gebruik van duurzaam vervoer

Als onderneming komt het natuurlijk voor dat je wel eens naar een afspraak moet. Hierbij heb je natuurlijk ook vervoer nodig. In het geval dat je vervoer nodig hebt, kun je hier maar beter verstandige keuzes in maken. Wanneer de afspraak in de buurt is, kun je bijvoorbeeld een e bike heren of dames gebruiken. Hierdoor kun je met gemak snel en duurzaam naar je afspraak toekomen. Je hoeft ook niet bang te zijn om in de file te komen te staan, want met een elektrische fiets heb je daar geen last van. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor de elektrische auto of het openbaar vervoer. Door hierin slimme keuzes te maken zorg je al voor een betere duurzaamheid voor je onderneming.

Tip 2: Schaf zonnepanelen aan

Zonnepanelen zie je tegenwoordig ook steeds meer voorbij komen. Deze zorgen voor het opwekken van natuurlijke energie. Wanneer je zonnepanelen aan laat brengen, vangen deze het licht van buiten op. De zonnepanelen zorgen ervoor dat het natuurlijke licht omgezet wordt in energie. Wanneer dit gebeurt, kun je als onderneming gebruik maken van natuurlijk energie. Hiermee bespaar je veel op kosten, maar het grootste voordeel is dat je als onderneming een stuk duurzamer bent.

Tip 3: Zorg voor de juiste verlichting

Een kantoor zonder verlichting is natuurlijk niet te doen. Verlichting heb je nodig op de momenten dat het nog of al donker is buiten. Door de juiste verlichting zal het personeel ook productiever aan de slag kunnen gaan. De reden hiervan is dat het lichaam door goede verlichting wordt gestimuleerd actief te zijn. Om de juiste verlichting op kantoor te hebben, maar toch duurzaam bezig te zijn, kun je kiezen voor LED verlichting. Deze verlichting zorgt er namelijk voor dat er 90% minder energie wordt verbruikt. De levensduur van deze verlichting is daarnaast ook nog eens langer. Zo kan LED verlichting tot wel 50.000 branduren meegaan. Dit is een behoorlijk aantal en dus zeker de moeite waard.

Tip 4: Afval scheiden

Een van de meest makkelijke manieren om je te kunnen houden aan een goede duurzaamheid is het scheiden van afval. Je kunt als onderneming op het kantoor ook een afvalbak plaatsen, waarbij je het afval kunt scheiden. Hierbij is het wel belangrijk dat het personeel hier ook op de goede manier gebruik van maakt. Wanneer het afval goed gescheiden wordt, heb je toch al een stapje in de goede richting. Daarnaast is de aanschaf van een prullenbak die kan scheiden niet erg hoog, dus zeker de moeite waard. Zo kun je al snel genieten van een duurzame onderneming.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...