Hoe vind je het beste webdesign bureau?

Je website is het belangrijkste marketinginstrument van je bedrijf. Dus ga je een website laten maken dan is het veel waard om het beste webdesign bureau te vinden dat er is, of dat bij je past.

Hier volgen een aantal tips om een goed webdesign bureau te vinden dat alle tijd voor je neemt, betrokken is en een goed en professioneel eindresultaat voor je boekt.

Bekijk het webdesign portfolio

Door goed te kijken naar het webdesign portfolio krijg je al een goed beeld van de kwaliteit van het werk van het bureau. Is het design mooi, spreekt het je aan en is het divers en verschillend? Dat laatste is vooral van belang omdat je natuurlijk wel wilt dat jouw website zo dadelijk aansluit bij jouw design wensen en de uitstraling van jouw merk.

En als alles op elkaar lijkt bij het bureau is het de vraag of ze niet met een beperkt aantal templates werken waar jouw design ook aan moet voldoen.

Verder is het goed om ook even te kijken of de websites die ze gemaakt hebben ook goed werken. En of ze ook goed werken op mobiele devices. Dat laatste is weer belangrijk omdat Google daar heel erg op let en niet te vergeten omdat meer dan de helft van de bezoekers van je site op mobiele devices zit zoals mobieltjes en tablets, etc.

Doen ze ook SEO?

Deze tip moet je ook niet vergeten. Want een leuke website is één ding maar je wilt natuurlijk ook dat hij goed gevonden wordt. Nu is dat niet een kwestie van een website in basis goed bouwen en optimaliseren want linkbuilding en andere SEO-factoren zijn minstens zo belangrijk. Maar als de basis goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines heb je daar al een grote stap voor op de rest. Meestal kom je dan toch uit bij een full service online marketing bureau.

Spreken ze normale taal of in code?

Een website laten maken is een intensief proces waarbij het prettig is als je met je bouwer goed door één deur kunt. Als je elkaar niet begrijpt omdat degene die je website bouwt in allerlei technische termen praat waar jij de ballen van snapt is dat geen prettige basis.

Je wilt zoeken naar de website bouwer die je alle tijd en aandacht geeft en waar je goed mee op één lijn zit. Zodat hij ook begrijpt waar hij op moet letten en hoe jouw site er tot in detail uit moet gaan zien.

Vraag meer offertes op

Je doet er goed aan om meer voorstellen op te vragen. Zo leer je veel over wat er bij komt kijken als je een website laat bouwen. En je merkt vanzelf bij welke bouwer je de meeste aandacht en tijd krijgt, wie je het beste begrijpt.

Als die bouwer voldoet aan een goed portfolio en dat hij ook SEO beheerst ben je al een heel end op weg naar de beste website bouwer die bij jou past.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...