Hoe start je een winstgevende webshop in sieraden?

Zelf sieraden maken en verkopen wordt steeds populairder en is een perfecte inkomstenbron voor creatievelingen. Je kunt een sieraden business gemakkelijk vanuit huis beginnen. Een groot voordeel daarvan is dat je haast geen investeringskosten hebt. Bovendien is het maken van sieraden eenvoudig te leren. Lijkt een sieraden bedrijf jouw wel wat? Lees dan gauw verder, want wij vertellen je in dit artikel alles over de diverse soorten sieraden, zoals het soort materiaal, denk hierbij aan edelsmid materiaal of bijvoorbeeld betaalbare kralen. Verder geven we tips hoe je jouw bedrijf het beste op de markt kan zetten.  Lees verder!

De eerste stap

Bedenk eerst wat voor sieraden je wilt verkopen. Ga je voor echt edelsmid sieraden of liever voor mode sieraden, of wil je juist een combinatie?  Welke soort sieraden je ook kiest, elk sieraad heeft weer zijn eigen grondstoffen, prijzen, een eigen productieproces en niet onbelangrijk: een eigen type klant.

Edelsmid sieraden of mode sieraden

Edelsmid sieraden zijn sieraden gemaakt van edelstenen, edele en halfedele metalen, dit zijn over het algemeen duurdere items. Deze sieraden zijn vaak met de hand gemaakt door getrainde edelsmeden en zijn over het algemeen unieke sieraden. Mode sieraden daarentegen zijn vaak onderhevig aan trends en gemaakt van goedkopere materialen zoals kralen, verguld of verzilverd metaal, ijzerdraad, en bijvoorbeeld nep-edelstenen. Als je eenmaal hebt bepaald welke soort sieraden je wilt verkopen, is het belangrijk om te bepalen wie je ideale klant zal zijn en of je sieraden juist bedoeld zijn voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of juist voor dagelijks gebruik.

De marketing

De sieradenmarkt is een overvolle markt. Het is daarom belangrijk om van te voren goed te bedenken hoe jij je marketingbudget uit zal geven. Denk hierbij aan je budget en het product zelf. Verdiep je bijvoorbeeld eerst in zoekmachine optimalisatie, zodat jouw webshop zo hoog mogelijk in Google zal verschijnen! Daarnaast is social media tegenwoordig een goede plek om je producten te promoten. Werk samen met grote influencers en geef hen in ruil voor het posten van informatie over jouw sieraden een sieraad om te dragen. Dit is vaker goedkoper dan adverteren, en door de juiste influencers te kiezen bereik je ook eenvoudig de juiste doelgroep!

Vertrouw in jezelf!

Ondanks de grote concurrentie in de sieraden business is er altijd wel plaats voor nieuwe merken. Belangrijk is dat je zorgt dat je sieraden opvallen en authentiek zijn. Dus heb vertrouwen in jezelf en luister naar je klanten!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...