Hoe onderhoud je een koelwerkbank?

Veel items zijn verspreid over de keuken, waaronder voedselingrediënten, bederfelijke waren en verschillende kruiden. Als je van plan bent om deze artikelen voor een langere periode te gebruiken, moet je ze op de juiste manier bewaren. Daarom is een koelwerkbank onmisbaar voor je bedrijf. Op deze manier kun je je dranken en andere verbruiksmaterialen perfect koelen. Deze koelproducten zijn op zwaar werk berekend en kunnen een aanzienlijke werklast aan. Vanwege hun continue functionaliteit vereisen deze items echter routinematig controle en onderhoud.

Schrob regelmatig de interne en externe delen

Probeer wekelijks of tweewekelijks tijd vrij te maken voor het plannen van uitgebreid onderhoud aan je gehele koelwerkbank. Items die worden verwijderd om het interne deel te kuisen, moeten in een tijdelijke koeler of een andere afdeling worden geplaatst. Veeg het oppervlak en de planken van de koelwerkbank schoon met een zachte borstel en warm water, zeep of een mengsel van azijn. Laat indien mogelijk lades en planken een tijdje in water weken voordat je ze schoonmaakt.

Reinig de condensorspiraal regelmatig

De condensorspiraal van je commerciële koelwerkbank moet regelmatig worden gereinigd. De meeste fabrikanten raden aan om de machines om de drie maanden schoon te maken, en ze geven ook specifieke onderhoudstips voor de toestellen. Het is moeilijk om een ​​nauwkeurige temperatuur te handhaven als het apparaat vuil en stoffig is. Als dit probleem niet snel wordt aangepakt, kan dit leiden tot oververhitting en storingen. Nadat je de spiraal in de buurt van de condensor hebt geplaatst, schakel je de stroom uit en gebruikt je een harde borstel om het ophopende vuil te verwijderen. Gebruik daarna een luchtcompressor of een sterk vacuüm om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.

Controleer de luchtfilters op reinigingsvereisten

De constante warmte- en stofontwikkeling van je friteuses en grills kan grote schade aanrichten aan de luchtfilters van je commerciële koelwerkbank. Routinematig onderhoud van deze filters is van cruciaal belang omdat een aanzienlijke opeenhoping de luchtventilatie in de unit kan aantasten. Gebruik een krachtige stofzuiger om vuil te verwijderen en gebruik een ontvettingsoplossing om dik vet te verwijderen. Lees bovendien de gebruikershandleiding voor meer informatie over de juiste procedure voor het ontvetten van de filter. Houd er altijd rekening mee dat te veel vet en stof de luchtfilter kunnen beschadigen.

Zorg ervoor dat je koelapparatuur droog is

Te veel vocht kan ervoor zorgen dat de functionaliteit van je koelwerkbank na verloop van tijd verslechtert. Schrob daarom onmiddellijk alle gemorste vloeistoffen die zich ophopen op het oppervlak of de planken. Controleer daarnaast wekelijks op vochtophopingen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...