Hoe kies je een laptoptas voor dames

Veel vrouwen dragen tegenwoordig laptops overal mee naartoe en velen doen dit zonder enige vorm van bescherming. Laptoptassen voor dames moeten stijlvol maar ook comfortabel zijn. Je moet ervoor zorgen dat je de best mogelijke laptoptas dames kiest als je je laptop wilt kunnen beschermen tegen de schade die een val kan aanrichten. Het is beter als je wat onderzoek doet voordat je eropuit gaat en er een koopt.

Houd rekening met het formaat van je laptop

De maat van je laptop bepaalt de maat van de laptoptas of laptophoes die je nodig hebt. Een grotere tas die extra dingen zoals boeken en andere spullen kan vervoeren, is misschien meer geschikt als je een 13-inch laptop hebt. Als je dezelfde laptoptas voor laptops van verschillende formaten wilt gebruiken, moet je kijken naar het gewicht dat deze kan dragen in plaats van alleen de afmetingen. Je moet voorkomen dat je laptop gaat schuiven als het compartiment voor je laptop in de tas te groot is.

Overweeg de materialen die zijn gebruikt om de tas te maken

Leer, canvas en nylon zijn de meest gebruikte materialen voor het maken van laptoptassen. Leer is duurzaam en stevig, maar kan ook zwaar zijn. Canvas of nylon zijn lichter en ademender dan leer. Een canvas tas is een goede optie als je je tas af en toe wilt wassen. Het vlekt niet zo gemakkelijk als leer bij langdurige blootstelling aan vloeistoffen.

Ken de stijl van de laptoptas die je wilt

Een aktetas is een goede keuze voor formele gelegenheden, terwijl een laptophoes ideaal is voor op kantoor. Een rugzak kan in veel situaties worden gebruikt, maar is vooral handig als je op reis of woon-werkverkeer bent. Sommige rugzakken hebben ook een speciaal gedeelte voor de laptop. Dit zou dus een optie kunnen zien. Converteerbare rugzakken/aktetassen zijn ontworpen voor beide draagstijlen. Ze bieden het gemak van twee tassen in één. Welke stijl je ook kiest, het belangrijkste is dat je laptoptas bij je past. Bedenk waar je je laptoptas gaat gebruiken.

Controleer de handvatten en riemen

Handgrepen en riemen zijn een belangrijk onderdeel van een laptoptas. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende handvatten en riemen zijn, zodat je het op verschillende manieren kunt dragen. Een goede laptoptas heeft meerdere handvatten aan de boven-, zijkanten, achterkant, onderkant en voorkant. Dit maakt het gemakkelijk om de laptoptas op te tillen en met de hand te dragen of aan beide schouders vast te maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...