Hoe kies je een incassobureau en waar moet je op letten?

Als ondernemer zijn er enkele zekerheden in het leven. Zo kun je er zeker van zijn dat je wel eens een klant zult hebben die zal proberen wat van de prijs af te doen … en dat je wel eens een of meerdere klanten hebt die hun rekeningen niet gaan betalen. Daarom is het handig om hierop te anticiperen en het nummer van een goed incassobureau bij de hand te hebben. Maar er zijn natuurlijk veel incassobureau’s op de markt – hoe kies je tussen al deze bureaus? En waar let je op om je keuze te maken? Je leest het in dit artikel.

Reviews zijn super belangrijk

Anno 2022 leven we in een digitale wereld. Je hoeft dus helemaal niet meer dicht bij een incassobureau te wonen om met hen in zee te gaan. Vaak kun je zelfs bijna heel het proces online afhandelen! Maar we lopen voor op de feiten…. want eerst moet je een incassobureau kiezen! Wij raden aan om altijd te zoeken naar een incassobureau dat bij jouw onderneming past. Zo zijn sommige gespecialiseerd in het mkb, en zijn andere gespecialiseerd in bepaalde sectoren.

Vergelijk de bureaus die goed scoren in Google en bekijk hun Google Reviews en hun Trustpilot reviews. Idealiter hebben de bureaus veel reviews (gekregen over een bepaalde tijdsperiode) en scoren ze goed.

Slagingspercentage

Goede incassobureaus geven aan hoeveel zaken ze succesvol hebben kunnen oplossen. M.a.w. het slagingspercentage geeft aan hoe succesvol ze zijn in het innen van rekeningen. Idealiter is dit percentage zo hoog mogelijk. Doet een incassobureau hier vaag over of vermelden ze het nergens? Dan is dit een ‘red flag’!

Kosten incassobureau

De kosten van een incassobureau zijn normaal altijd voor de debiteur. Maar lees toch altijd eens goed de kleine lettertjes! Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan of per ongeluk bij een slecht bureau tekenen. Zoek op “kosten incassobureau” om te weten hoeveel een incassobureau ongeveer kost.

Startperiode

Het is maar logisch dat je snel wil betaald worden – je wilt immers niet wachten tot je debiteur bijvoorbeeld het faillissement aanvraagt. Vraag daarom altijd hoe snel je incassobureau aan jouw case kan beginnen werken. Idealiter is deze startperiode uiterlijk een week later.

We hopen dat je nooit een incassobureau nodig hebt, maar je kunt nu op voorhand al even kijken welke bureaus goed zijn – je weet maar nooit!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...