Hoe kies je de beste printer voor op kantoor?

Ben je momenteel op zoek naar een printer voor op kantoor, maar zou je graag wat meer informatie willen om de juiste keuze te maken? Er zijn namelijk verschillende soorten printers verkrijgbaar bij bedrijven zoals PrintAbout die voldoen aan verschillende behoeftes. Iedereen heeft namelijk andere behoeften, zoals ZZP’ers, middelgrote en grote kantoren. Het is daarom slim om wat meer informatie in te winnen om een printer te kiezen die bij je past. Wij geven je een aantal tips. Lees verder!

Thuis- of klein kantoor

Ben je een ZZP’er of freelancer met een klein kantoor? Dan is het handig om een goede HP printer te hebben. Die printer moet minstens 15 pagina’s per minuut kunnen afdrukken en moet ruimte hebben voor minstens 100 velletjes papier. Het is ook fijn als de printer automatisch papieren kan invoeren voor scannen en kopiëren. En als je papier wilt besparen, kan dubbelzijdig printen ook een goed idee zijn.

Klein tot middelgroot kantoor

Voor een klein tot middelgroot kantoor met meerdere collega’s moet je op zoek gaan naar een snelle en efficiënte printer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een printer die minstens 20 pagina’s per minuut kan afdrukken en waarin minstens 200 velletjes papier passen. Als je vaak grote aantallen documenten moet printen, kan een automatische documentinvoer handig zijn. Dubbelzijdig printen kan tevens kosten besparen, en als je de printer met je collega’s wilt delen, kan het handig zijn als deze op het netwerk kan worden aangesloten.

Groot kantoor

Op een groot kantoor waar veel wordt geprint, heb je waarschijnlijk behoefte aan snelle en efficiënte printers. Kijk daarom naar printers die minstens 30 pagina’s per minuut kunnen afdrukken en waarin minstens 250 velletjes papier passen. Ook hier geldt weer dat een automatische documentinvoer, dubbelzijdig printen en aansluiting op het netwerk handig kan zijn.

Soorten printers

Er zijn ook verschillende soorten printers om uit te kiezen. Inkjetprinters zijn goed voor het printen van foto’s van hoge kwaliteit en worden vaak thuis gebruikt. Laserprinters zijn handig (vanwege hun efficiëntie) voor kantoren waar veel documenten moeten worden afgedrukt. LED-printers lijken op laserprinters maar zijn meestal betrouwbaarder omdat ze minder bewegende delen hebben. All-in-one printers kunnen printen, kopiëren, scannen en soms zelfs faxen, waardoor ze handig zijn voor kantoren van verschillende groottes. Labelprinters zijn speciaal gemaakt om etiketten en stickers te printen, wat handig is voor bijvoorbeeld papierwerk. Dus, bekijk even wat jij precies nodig hebt voor je kantoor en maak op basis daarvan een beslissing!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...