Hoe bereikt mijn website een groter publiek?

Wil je voor je website graag een groter publiek bereiken en meer verkeer op je website genereren? Voor een leek die niets met online marketing heeft, is dat heel moeilijk en vrijwel niet uitvoerbaar, maar het is uiteraard wel van belang om publiek naar je website toe te krijgen om je naamsbekendheid te vergroten en je producten of diensten onder de aandacht te kunnen bieden en te verkopen. Maar hoe bereikt je website een groter publiek? Hieronder meer informatie daarover, zodat je een professional in kunt schakelen om hiermee aan de slag te gaan voor jouw bedrijf.

Doelen stellen

Van groot belang is het stellen van duidelijke meetbare doelen. Wil jij bijvoorbeeld zorgen dat er in plaats van 1000 bezoekers per maand, 2000 bezoekers per maand je website gaan vinden? Dit kan een doelstelling zijn die meetbaar is met data achter de schermen. Maar wat ga je verbeteren aan je online marketing om dit doel te kunnen bereiken? Denk hierbij aan het doen van een winactie via je social media kanalen met een link naar je website, het verbeteren van het gebruiksgemak van je website, het toevoegen van waardevolle en toffe content en ga zo maar door. Maak doelen dus concreet. Wil je bijvoorbeeld beter zichtbaar zijn in de online zoekmachines of meer online adverteren? Schakel dan een SEO of SEA specialist in die je hierbij kan helpen.

Doelgroepen

Wat voor doelgroepen wil je bereiken en welke doelgroepen wil je trekken naar jouw website en social media kanalen? Stel een duidelijke omschrijving vast van de doelgroepen en wat de ijkpersoon (een doorsnee voorbeeldpersoon waar de gehele doelgroep voor staat) is. Zo kun je kijken welke leeftijdscategorieën dit zijn en hoe je deze groepen het beste kunt bereiken.

Waardevolle content

Als je online zorgt voor waardevolle content in de vorm van vlogs, blogs, video’s en/of storytelling, zorg je ervoor dat je waardevolle content creëert. Mensen zijn bereid om tijd te investeren in het lezen van waardevolle, informatieve content, wat dus ook weer kan zorgen voor extra verkeer op je website. Ook online adverteren kan hierbij ondersteuning bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan het inschakelen van een Google Ads specialist om je hierbij te helpen.

Interactie

Zorg dat je altijd contact houdt met klanten en potentiële doelgroepen. Vraag hun mening via een poll en koppel daar een prijs aan of geef nieuwe klant een introductiekorting. Zorg dat klanten blij en tevreden zijn met hoe een aankoopproces bij jouw bedrijf verloopt. Wees goed bereikbaar en help een klant altijd op een fijne manier op weg. Dit zal ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf, product of dienst ook actief gaan promoten.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...