Het belang van mooi verpakken van een webshopbestelling

Online winkelen is populairder dan ooit tevoren. Ook het aantal webshops lijkt bijna met de dag toe te nemen. Misschien behoor jij ook wel tot één van de ondernemers die in de afgelopen jaren een online winkel is begonnen. Dan kan het soms best lastig zijn om jezelf te onderscheiden. Wel erg belangrijk. Er zijn immers al zoveel webshops dat je echt je beste beentje voor moet zetten om jezelf op de kaart te zetten. Een goede indruk maken begint al bij het verpakken van de bestelde producten. Dit kun je in een simpele doos doen, maar je kunt het ook heel anders aanpakken. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel leggen we uit hoe belangrijk het is om jouw producten goed te verpakken én waar je dan op moet letten.

Personaliseren

Ten eerste is het belangrijk dat bij het binnenkrijgen van de doos al duidelijk is van wie deze afkomstig is. Doe dit met een kleine finishing touch. Bijvoorbeeld met behulp van gepersonaliseerde stickers met jouw bedrijfsnaam. Leuk om deze in de kleuren van het logo te doen. Besef goed dat de meeste mensen een grafisch geheugen hebben. Zij zullen zich afbeeldingen en kleuren veel beter herinneren dan namen. Als zij vaker worden blootgesteld aan hetzelfde logo, zal dit sneller een gevoel van vertrouwen opwekken.

De juiste verpakking

Dan is het natuurlijk ook van belang dat de producten op de juiste manier verpakt worden. Veiligheid speelt hierbij een grote rol. Allereerst moet het juiste formaat doos worden gekozen. Niet te groot en niet te klein. Soms krijgen bedrijven het te verduren door commentaar over de gekozen doosgrootte. Je wil niet een klein product in een veel te grote doos stoppen. Hierdoor zal hij niet alleen alle kanten op bewegen, maar het is ook nog eens veel minder goed voor het milieu.

Daarnaast moet je goed bedenken hoe je de producten verder kunt beschermen. Zeker bij breekbare spullen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten materialen die voor extra bescherming zorgen. Welke je nodig hebt, is volledig afhankelijk van de spullen die je verpakt.

Een bedankje

Hoe groot je bedrijf ook geworden is: elke klant telt. Elke klant is even belangrijk. Zonder hen, zou jij nooit zijn waar je nu staat. Het is soms lastig om zo nederig te blijven. Zeker als je inmiddels veel succes hebt. Toch is het belangrijk om je hieraan te blijven herinneren. Dit doe je al door elke bestelling met veel zorg in te pakken en lopende band werk te vermijden. Zorg daarnaast bij elke bestelling voor een kleine persoonlijke boodschap. Bijvoorbeeld in de vorm van een gepersonaliseerde kaart met daarop een simpel bedankje of ‘veel plezier met de bestelling’. Een mooie manier om jouw dankbaarheid uit te spreken en tegelijkertijd de klant verder aan je te binden. Want zeg nou zelf, van een kaartje wordt toch iedereen blij? 

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...