Het belang van een goede HR Manager

Een goede HR manager is goud waard voor een bedrijf. Niet alleen voor het personeel zelf, maar een HR afdeling vormt het centrale deel binnen een bepaalde onderneming. Een HR manager moet goed kunnen schakelen tussen diverse lagen en afdeling binnen een bedrijf, maar er tegelijkertijd ook voor zorgen dat het personeel het gevoel heeft dat ze met vragen of problemen altijd bij HR terecht kunnen. Hieronder meer informatie over het belang van een goede HR manager.

Verandermanagement

Veel bedrijven en zeker bedrijven die een sterke groei kennen, komen vroeg of laat in een situatie terecht waarin er zaken moeten veranderen. Dit kunnen processen zijn, veranderingen binnen het personeel of andere aspecten binnen een bedrijf. Echter is het dan wel erg fijn als je dan een HR manager in dienst hebt die hier al enige ervaring mee heeft om het management te ondersteunen en een sleutelrol te vervullen binnen het op de juiste manier doorvoeren van veranderingen. Heb je (tijdelijk) geen HR manager (meer) in dienst? Dan is het wellicht aan te raden om een HR Interim manager aan te stellen om ervoor te zorgen dat de HR taken nog steeds opgepakt en uitgevoerd worden tijdens belangrijke momenten.

Spiegel voor het management

Een goede manager HR kan een goede spiegel voor het management vormen. Een HR manager bekleedt vrijwel altijd een positie binnen het management en is dan ook bij alle belangrijke vergaderingen aanwezig. Een HR manager kan de belangen van diverse afdelingen in de gaten houden en zo nodig, tussen de vergaderingen door bijsturen, zodat iedereen met een tevreden gevoel na de vergadering vertrekt.

Strategische kennis

Vaak bezit een HR manager ook de nodige strategische kennis. Mocht een bedrijf van strategie gaan veranderen of andere doelstellingen willen stellen, zodat een bedrijf verder kan groeien, dan kan een HR manager hier zeker zijn of haar steentje in bijdragen. Door in gedachten het personeel, maar ook de nieuwe koers te houden, kun je ervoor zorgen dat de strategie op de juiste manier wordt geïmplementeerd, waarbij je het personeel op de hoogte houdt en ervoor zorgt dat ze zich gemotiveerd voelen om het management in de nieuwe koers te volgen.

Het juiste personeel binnen halen

Eén van de belangrijkste taken van een HR manager is het binnenhalen van goed gekwalificeerd personeel wat ook nog eens perfect aansluit op de normen, waarden en doelstellingen binnen het bedrijf. Een HR manager dient een juist beeld te scheppen van het bedrijf, waardoor het personeel tijdens de sollicitatieprocedure direct kan bedenken of hij of zij bij het desbetreffende bedrijf past, wat de kans vergroot op een lange en succesvolle samenwerking.

Het is dus op diverse vlakken van groot belang dat je een goede HR manager binnen je organisatie in dienst hebt. Niet alleen kan een HR manager als spiegel richting management dienen, maar ook als een schakel tussen diverse afdelingen, waarbij per afdeling de juiste belangen in gedachten dienen te worden gehouden als er eventuele bijsturing vereist is vanuit het management.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...