Het aanbod aan sluitings- en omsnoeringsmateriaal van Velcro

In elk magazijn worden dag in dag uit vele verschillende goederen klaargemaakt voor transport. Om dit transport zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, wordt er gebruik gemaakt van sluitings- en omsnoeringsmateriaal. Velcro biedt dergelijke sluitings- en omsnoeringsmaterialen. In dit artikel lees je alles over het aanbod van Velcro.

Sluitingsmaterialen

Sluitingsmateriaal faciliteert met name het samenbinden en bijeenhouden van elektriciteitskabels gedurende het transport. Sluitingsmateriaal wordt daarom ook wel aangeduid als ‘kabelbinders’.

Dit zijn de voornaamste soorten sluitingsmateriaal:

  1. Tyraps: Een tyrap (ook wel ‘tie-wrap’ genoemd) is een geribbeld riempje van plastic. Je kunt er eenvoudig elektriciteitskabels of kleine(re) goederen samenbinden en vastmaken. Tyraps zijn geschikt voor eenmalig gebruik.
  2. Klittenband: Velcro One-Wrap Straps vormen een herbruikbaar alternatief voor de reguliere tyrap. Deze Velcro kabelbinders zijn gemaakt van klittenband; met aan de ene kant haakjes en aan de ander kant lusjes. Velcro Straps werken perfect als sluitingsmateriaal om kabels en snoeren mee te bundelen.

Omsnoeringsmaterialen

Omsnoeringsmateriaal dient om ladingen mee vast te zetten op de pallet en evenwel om dozen stevig mee om te snoeren, zodat deze niet kunnen openen of verplaatsen tijdens het transport.

Dit zijn de voornaamste soorten omsnoeringsmaterialen:

  1. Polyesterband: Een omsnoeringsband van polyester kunststof. Polysesterband is sterk genoeg om een zware lading op zijn plaats te houden, maar tegelijkertijd ook rekbaar. Daardoor is de kans op scheuren minimaal.
  2. Polypropyleenband: Polypropyleenband is sterker dan polyester, maar daardoor ook duurder. Dit omsnoeringsmateriaal is schokabsorberend, breeksterk en elastisch en met name geschikt voor de omsnoering van lichtere verpakkingen, dozen en pallets.
  3. Staalband: Staalband is bijzonder geschikt om ladingen muurvast samen te trekken, dankzij de extreem hoge trekkracht van dit omsnoeringsmateriaal. Staalband dan ook enkel geschikt voor stevige en zwaardere producten. Er zit nauwelijks rek in staalband, waardoor de strakke vorm van de lading behouden blijft.
  4. Textielband: Dit type omsnoeringsband is het beste te gebruiken voor kwetsbare goederen. Polyester textielband staat ook wel bekend onder de naam cordstrap en is gemaakt van sterke polyester draden. Door de relatief zachte structuur van het geweven textielband zal het kwetsbare goederen niet beschadigen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...