Handige tips voor zzp’ers

Wanneer je een eigen bedrijf hebt dan heb je altijd super veel aan je hoofd. Zeker ook wanneer je een zzp’er bent. Zelf in je eentje een heel bedrijf draaiende weten te houden is niet niks en daarom kan iedereen zo nu en dan ook wel wat hulp en tips gebruiken. Als jij een zzp’er bent dan ben hier op de juiste plek! Ieder bedrijf is uniek en ook jouw bedrijf verdient het om een groot succes te worden.

Wat voor product of dienst je ook aanbiedt, er is altijd concurrentie waar je mee moet concurreren voor klanten. Dit kan nog wel eens een grote uitdaging zijn, want hoe zorg je er nou voor dat mensen voor jouw bedrijf kiezen en niet dat van een concurrent? Het is ten eerste super belangrijk om eerlijk en transparant te blijven naar klanten, omdat mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast is creativiteit vaak ook erg belangrijk. Kijk op verschillende manieren naar een probleem en bedenk creatieve oplossingen. Ga voor jouw bedrijf dit ook doen en bekijk wat je wilt bereiken en bedenk dan op welke manieren je dit zou kunnen doen.

Zorg voor strakke planningen

Wat ook erg belangrijk is wanneer je een zzp’er is, is dat jij een strakke planning hebt. Zorg voor een duidelijke agenda en als je slim bent maak je elke dag ook een lijst met taken die je moet uitvoeren. Zit overal strak op en zorg dat je altijd afspraken nakomt, omdat je anders onbetrouwbaar over kunt komen. Werk dus door middel van lijstje, checklist en nog veel meer. Er zijn online nog veel meer manieren te vinden waarop je overzicht kunt bewaren en goed kunt plannen. Doe hier je voordeel mee en kijk vooral eens rond naar tips waar jij van kunt leren.

Maak gebruik van een tankpas

Iets totaal anders waar jij echt je voordeel mee kunt doen is een tankpas. Als jij vaak een auto gebruikt voor je werk dan krijg je te maken met heel veel tankbonnetjes die je goed moet bewaren, omdat je hier eens in het kwartaal de btw van terug kunt vragen door dit goed te verwerken met de administratie. Toch kan het nog best een chaos zijn om al deze bonnetjes goed te bewaren en om niks kapot te maken of kwijt te raken. Een tankpas zzp heeft daarnaast nog veel extra voordelen, zoals dat je ook alle keren dat je met het ov gaat op een gezamenlijke factuur krijgt. Ook wassen, parkeren en autovloeistoffen vallen onder deze zakelijke kosten. Kijk ook zeker zelf nog naar welke voordelen een tankpas zzp nog meer met zich meebrengt.

Sta af en toe even stil en reflecteer

Als laatst is het ook heel belangrijk om zo nu en dan even stil te staan en te kijken waar jij en je bedrijf nu staan en waar je heen wilt. Blijf regelmatig reflecteren over dingen die goed en minder goed gingen om hierin een manier te vinden om te blijven groeien. Zoek naar kansen voor het bedrijf en speel hierop in waar mogelijk. Blijf nadenken over hoe jij jouw doelen wil bereiken en werk hier hard en eerlijk aan.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...