Handige tips voor een thuiswerkplek op zolder

Thuiswerken kan zowel een gemakkelijke als een frustrerende ervaring zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om je te concentreren en het kan lastig zijn om je werkplek in orde te maken. Tenzij je beschikt over een thuiswerkplek op zolder! Niet iedereen heeft al een perfecte werkplek op zolder. Maar wist je dat je een persoonlijke lening kan aanvragen voor de verbouwing van je hoofdwoning?

Hier vind je enkele handige tips die je helpen bij het creëren van een comfortabele werkplek op zolder. Daarnaast kijken we ook hoe je jouw perfecte werkplek kunt realiseren.

Thuiswerkplek op zolder tips

Thuiswerken kent zijn voor- en nadelen. Een van de meest frustrerende zaken aan thuiswerken is: afgeleid worden. Je kan afgeleid worden door allerlei omgevingsprikkels. Bijvoorbeeld kinderen die luidruchtig aan het spelen zijn, of je partner die ook een videocall heeft tijdens jouw meeting.

De zolder is waarschijnlijk de meest stille kamer in het huis. Hier zul je een stuk minder overlast ervaren. Maar ook rommel op zolder kan zorgen voor afleiding. Daarom moet je van te voren goed nadenken over de inrichting van je thuiswerkplek op zolder. Vaak worden zolders gebruikt als opslagplaats en dat werkt niet bevorderlijk voor je concentratie. Het wordt dus hoog tijd om jouw zolder om te bouwen en opnieuw in te richten. Denk aan goede geluidsisolatie, een goed bureau, genoeg stopcontacten en een gezellige kamerplant!

Inspiratie thuiswerkplek op zolder

Je zou kunnen denken dat de thuiswerkplek op zolder een plek is waar je werkt, maar niet ontspant. Niets is minder waar! Een comfortabele werkplek kan het verschil maken tussen productief werken of niet lekker in je vel zitten.

Vooral als je van plan bent om langere periodes thuis te werken, is het van belang dat je een plek creëert die je kan ontspannen.

Hier vind je drie stappen om een comfortabele thuiswerkplek op de zolder te creëren:

1. Zorg voor genoeg natuurlijk licht

Uit onderzoek blijkt dat natuurlijk licht voor betere productiviteit zorgt dan kunstlicht. Laten jouw zolderramen genoeg daglicht door? Misschien kun je een betere werkplek creëren met een dakkapel. Op Pinterest kun je veel meer inspiratie vinden voor een werkplek op zolder.

2. Zorg voor genoeg opbergruimte

Aan het einde van de dag wil je een opgeruimd bureau hebben zodat je de volgende dag weer fris van start kunt gaan. Dat wordt onmogelijk als je jouw papierwerk nergens kwijt kan.

3. Denk ook aan een zitruimte

Als je voor jouw werk regelmatig moet bellen, dan kan het fijn zijn om even door de kamer te kunnen wandelen of ergens anders te kunnen zitten. Zo zit je niet de hele dag achter je bureau en kun je ook je benen strekken. Een goede inrichting is extra belangrijk zodat je eraan herinnert wordt om eens pauze te nemen van je scherm.

Thuiswerkplek op zolder financieren

Als je geen geld hebt om een thuiswerkplek op de zolder te financieren, kun je een persoonlijke lening aanvragen. Met een persoonlijke lening ontvang je het hele leenbedrag in één keer op je rekening. In termijnen los je deze lening vervolgens af. Wel moet je rente betalen over het geleende bedrag. Maar dit wordt duidelijk van te voren aangegeven zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Het voordeel van een persoonlijke lening voor een verbouwing is dat je de rente kunt aftrekken van de belasting (box 1 bij je belastingaangifte). Let wel op deze belangrijke voorwaarden:

  • Je gebruikt de lening om je hoofdwoning te verbouwen. Je kan de rente namelijk niet aftrekken wanneer je de lening voor een tweede huis of vakantiewoning gebruikt.
  • Deze rente aftrek geldt alleen voor zaken die je niet mee kunt nemen bij een verhuizing. Als je de lening gebruikt om meubels te kopen dan kun je dus geen gebruik maken van deze regeling.

Conclusie

Thuiswerken op de zolder kan dus veel voordelen hebben. Zo is het eenvoudiger om je te concentreren en kun je jouw werkdag echt afsluiten zodra je bureau weer opgeruimd is. Bovendien is er meer ruimte dan op de benedenverdieping, waardoor het gemakkelijker is om organisatorische items te bewaren en overzicht te houden op je werkplek.

Zorg ervoor dat je een comfortabele plek creëert met genoeg opbergruimte, veel natuurlijk licht en planten om de lucht prettig te houden. Denk goed na over de inrichting zodat je de hele ruimte kan benutten. Met een persoonlijke lening kan je jouw thuiswerkplek misschien nóg beter maken. Niet alleen om te werken maar ook om tot rust te komen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...