Tip! Gratis boekhoudprogramma voor je eenmanszaak

Als je een eenmanszaak hebt, dan moet je veel dingen zelf doen. Een belangrijk onderdeel van een eigen onderneming, is het bijhouden van de boekhouding. Je kunt ervoor kiezen om dit op papier te doen of door zelf iets uit te werken, maar het kan gelukkig ook gemakkelijker. Voor eenmanszaken zijn er, net als voor grotere bedrijven, genoeg mogelijkheden voor het nemen van een boekhoudprogramma. Vaak zijn er kosten aan verbonden en soms kun je ook gratis gebruik maken van dit soort software. Het hangt af van de software en het type pakket dat je wilt gebruiken wat de kosten zijn.

Echt gratis?

Als het gratis is, dan gaat het vaak om een proefperiode. Het is dan zeker de moeite waard om dit te proberen. Je kunt namelijk tijdens een proefperiode het gemak van een boekhoudprogramma ervaren. Als je daardoor bijvoorbeeld meer tijd vrij hebt in de maand, dan kun je die tijd besteden aan de werkzaamheden die je wilt doen. Dat betekent hogere inkomsten, waardoor de kosten voor een goedkoop boekhoudprogramma eenvoudig gedekt kunnen worden. Echt helemaal gratis boekhouden voor ondernemers kan slechts op enkele manieren. Dat kan bijvoorbeeld met Excel door gebruik te maken van templates. Met osFinancials Accounting Software is dat ook mogelijk, al is deze software niet heel betrouwbaar. Deze open source software heeft geen Nederlandse focus, waardoor het al bijna onbruikbaar is. Maar ja.. je zocht naar gratis boekhoudprogramma voor je eenmanszaak.

Gratis proefperiode voor eenmanszaken

De proefperiode om een softwarepakket te gebruiken is vaak ook gratis. Op dit is het boekhoudprogramma e-boekhouden absoluut een topper. Het is bizar hoe populair dit boekhoudprogramma is geworden nadat ze de eerste 15 maanden gratis aanbieden voor startende ondernemers.

Als je op zoek bent naar een manier om het boekhouden gemakkelijk te kunnen maken, dan is het zeker verstandig om voor e-boekhouden te kiezen. Na een proefperiode ga je vaak maandelijks een bedrag betalen of kun je voor een heel jaar de pakketkosten afrekenen. Maandelijks kost e-boekhouden slechts €7,95. Direct de gratis proefperiode van de boekhoudsoftware van e-boekhouden uitproberen? Dat kan via deze link!

Welk gratis boekhoudprogramma kies je?

De keuze die je maakt is heel persoonlijk en voornamelijk afhankelijk van de behoefte die jij hebt met jouw eenmanszaak. Daarom is het ook aan te raden om gebruik te maken van een gratis proefperiode. Je hebt dan geen kosten aan de software en als het niet bevalt, dan kun je het account zo stoppen. Als het wel bevalt en als je daardoor bijvoorbeeld veel tijd bespaart, dan is het zeker de moeite waard om een klein bedrag per maand te gaan betalen.. De kosten die je maakt kun je namelijk eenvoudig terugverdienen in de tijd dat je niet meer bezig hoeft te zijn met boekhouden. Maak altijd een vergelijking van verschillende aanbieders om de beste keuze te kunnen maken. Kijk naar de mogelijkheden, functies, contracten en natuurlijk naar de prijs die je gaat betalen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...