Goede redenen voor het inhuren van een interimmer

Is er bij jou in het bedrijf veel gaande onder personeel qua vakanties of ander verlof (voor langere tijd)? Dan is de kans groot dat er één of meerdere interimmers aangenomen zullen worden om de werklast te verlagen. Hieronder enkele goede redenen voor het inhuren van een interimmer.

Wat is een interimmer?

Een interimmer is iemand die tijdelijk bijspringt in een bedrijf bij zwangerschapsverlof, een vacature die al langere tijd open staat of bij specifieke projecten waar extra ondersteuning bij nodig is. Een interim inhuren biedt veel voordelen.

Interimmers kunnen ZZP’ers zijn of personen die via een recruitmentbureau geplaatst worden. Deze personen kun je dus voor een (on)bepaalde periode inzetten om bij te springen. Er worden genoeg ZZP’ers gezocht. Zoek bijvoorbeeld eens op “ZZP gezocht” in de zoekmachine en je zult versteld staan van het aantal resultaten. Maar wat zijn de verdere voordelen?

Flexibel

Heb je iemand nodig die tijdelijk geplaatst kan worden op een bepaalde functie of wil je dat diegene ook bijdraagt aan een project? Als je een interimmer inhuurt is het allemaal mogelijk. Deze persoon kan flexibel worden ingezet, waar je maar wilt. duurt de opdracht langer? Dan huur je diegene langer in. Is de opdracht eerder afgelopen? Dan heb je wellicht andere opdrachten die vervuld moeten worden.

Tijdelijk

Een interimmer is dus iemand die je tijdelijk inhuurt om de werkdruk, langdurige afwezigheid van andere collega’s of tijdens drukke periodes inzet. Deze personen zitten niet vast aan een lang contract en je kunt de samenwerking ook eenvoudig weer beëindigen. Spreek van tevoren af wat de geschatte periode zal zijn en maak duidelijke afspraken over de werkzaamheden en bijbehorende taken.

Snel

Bij het inhuren van een interimmer kun je al binnen een week (of zelfs eerder) iemand vinden die ondersteuning kan bieden binnen een bedrijf. Stel van tevoren duidelijk een taakomschrijving samen, zodat diegene snel aan de slag kan om de werkdruk in het bedrijf te helpen verlagen en om direct gericht aan een taak of project te kunnen werken.

Extra mankracht

Een interimmer huur je als bedrijf zijnde dus tijdelijk in. Als collega’s langere tijd afwezig zijn of er staat een vacature al langere tijd open, dan kun je op de drukke momenten binnen het bedrijf een interimmer inhuren. Deze personen kan ondersteunen waar nodig en ook deelnemen aan eventuele projecten om zijn of haar steentje bij te dragen.

Vervang bij langdurig verlof of ziekte

Is er binnen het bedrijf een collega met zwangerschapsverlof of langdurig ziek? Dan kun je gemakkelijk een interimmer inhuren die deze functie tijdelijk overneemt, zodat de werkzaamheden gewoon door lopen. Bij een collega met zwangerschapsverlof kun je van tevoren ook duidelijk aangeven hoelang de periode ongeveer zal bedragen.

Kennis

Een interim inhuren is eenvoudig en deze persoon is meestal gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Ben je dus op zoek naar een interimmer met marketing ervaring, dan kun je die eenvoudig inzetten binnen jouw bedrijf? Juist iemand nodig met financiële kennis? Geef van tevoren duidelijk aan wat voor persoon je zoekt, met welke kwalificaties en kwaliteiten. Vaak heeft een interimmer ervaring binnen diverse bedrijven opgedaan, waardoor diegene allround inzetbaar is binnen een bepaald vakgebied.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...