Alles wat je moet weten over een Finance traineeship

Ben jij van plan om je eerste stappen binnen de Finance wereld te zetten? Dan is een Finance traineeship wellicht een goed idee om te beginnen. Maar wat houdt een Finance traineeship precies in en wat kun je er daarna mee richting het vervolg op je loopbaan?

Wat is een finance traineeship?

Een Finance traineeship zorgt ervoor dat je een grote stap in de goede richting kunt zetten als je wilt gaan werken in de Finance sector. Via dit traineeship doe je veel praktische ervaring op en leer je door de goede en intensieve begeleiding veel over het Finance vak, wat je uiteraard weer verder kan helpen tijdens het vervolg van je loopbaan.

Wat houdt het in?

Als je dit traineeship gaat doorlopen, ga je direct in opdracht voor een klant werken, met een ervaren collega in je kielzog voor de begeleiding. Je leert de do’s en don’t s binnen het Finance vak die je de rest van je loopbaan goed van pas kunnen komen.

Benodigde competenties

Ben jij precies en leergierig? Goed met cijfertjes? En heb je de ambitie om in de financiële sector te gaan werken? Dan heb je in principe de basiscompetenties om te starten met dit traineeship prima op orde. Je zult in korte tijd veel leren en nieuwe kennis opdoen. Dat is een intensief traject, wees je hier dus wel van bewust.

Welke werkzaamheden leer je?

Facturen boeken, aanmaningen verwerken, crediteurenadministratie en tussenrekeningen verzorgen zijn onder andere de werkzaamheden die je zult leren en die je voor klanten zult uitvoeren onder supervisie van een ervaren collega. Een gedeelte IT zal je ook bijgeleerd worden, zodat je een brede basis kunt ontwikkelen voor de toekomst. Nadat je dit traineeship hebt voltooid, kun je de afdelingen inkoop, crediteuren en debiteuren op financiële afdelingen gaan ondersteunen.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden en salarissen?

Als je dit traineeship hebt voltooid en je daarna aan de slag bent gegaan als junior consultant, kun je vervolgens verder doorgroeien richting Business consultancy, ERP of project management. Nadat je het traineeship hebt afgerond, kun je uit gaan van een salaris tussen de 25- en 50.000 euro bruto per jaar, excl. vakantiegeld en bonussen of een eindejaarsuitkering. Vaak zijn er ook nog diverse opties om verder te studeren of cursussen te gaan volgen om door te stromen vanuit het bedrijf waar je op dat moment werkzaam bent. Kijk eens op de website van Staan voor de mogelijkheden voor financiële vacatures die wellicht interessant voor je kunnen zijn om een vervolgstap in je carrière te maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...