Een server huren of kopen: wat is de beste optie?

Heb je een bedrijf dat veel bezig is met het verzenden en ontvangen van gevoelige data of bezit je een website of webshop? Dan maak je ongetwijfeld gebruik van een speciale server die jouw informatie beschermt. Maar is het voordeliger om een server te huren of te kopen en wat zijn de voordelen hiervan?

Waarom een speciale server gebruiken?

Een speciale server voor jouw website of data zorgt ervoor dat je data is beschermd en dat je zelf kunt kiezen wie toegang heeft en welke bestanden er worden opgeslagen. Zeker voor grotere bedrijven is het een aanrader om een server te gebruiken in plaats van een oplossing in de cloud om diverse redenen.

Betrouwbaarheid

Door een server te huren of kopen zorg je ervoor dat niet alleen de privacy van je gegevens gewaarborgd blijft, maar zorg je er ook nog eens voor dat de website 24/7 kan blijven werken. Mochten er toch problemen optreden of mocht er een grootschalige stroomstoring zijn, dan zorgen de generatoren achter deze speciale servers ervoor dat je website binnen zeer korte tijd weer bereikbaar en optimaal bruikbaar is voor bezoekers.

Kosten

Zelf een server kopen kan qua kosten variëren tussen de vijfhonderd en vijfentwintighonderd euro. Dit ligt onder andere aan de capaciteit, de software en de mogelijkheid om zichzelf te kunnen koelen, aangezien een server erg veel stroom gebruikt en daardoor automatisch veel warmte uitstoot. Het huren van een basic server kost je per maand tussen de acht en vijfendertig euro. Je kunt bijvoorbeeld servers huren bij IRENT om te proberen of dit een fijne oplossing is voor jouw bedrijf.

Hulp op afstand

Als je een groter bedrijf hebt met één of meerdere IT specialisten is het wellicht de moeite waard om zelf een server aan te schaffen, omdat je er op die manier voor kunt zorgen dat je website 24/7 kan draaien, want in geval van storing is er een specialist binnen het bedrijf die de storing kan verhelpen. Is dat niet het geval, dan is een server huren ook een prima alternatief, aangezien je dan gebruik kunt maken van hulp van de technische dienst van het bedrijf dat de server verhuurt. Dit kan dan uiteraard gewoon op afstand gebeuren. Mocht dit echter in het weekend zijn, dan kan het zijn dat je extra kosten dient te betalen, al ligt dit grotendeels aan de inhoud van het serverpakket dat je huurt.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...