Een restaurant beginnen? Hier moet je aan denken

Je gaat je jarenlange droom eindelijk waarmaken. Het beginnen van je eigen restaurant. Hier komt heel veel bij kijken qua administratieve rompslomp, vergunningen, certificaten en materialen. Hieronder enkele voorbeelden waar je aan dient te denken bij het beginnen van je eigen restaurant.

Locatie

Uiteraard is het van belang dat je restaurant op een locatie gevestigd is, welke goed bereikbaar is voor mensen die willen komen eten. Het meest gunstige is als er een parkeergarage of voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving te vinden zijn. Heb je een goede locatie gevonden? Zorg er dan voor dat je goed zichtbaar bent door duidelijke borden aan de gevel en een herkenbare huisstijl die terugkomt in je menukaart, placemats en de rest van je uitingen en spullen.

Vergunningen en administratie

Vervolgens is het van belang om te zorgen voor de benodigde vergunningen en certificaten die je nodig hebt om een restaurant te mogen runnen. Je hebt bijvoorbeeld een horecavergunning nodig om drank te mogen schenken. Ook als je een terras hebt in de zomer, dien je daar vaak nog een speciale vergunning voor aan te vragen. Naast het inschrijven van je restaurant bij de Kamer van Koophandel en de belastingdienst, dien je je ook te houden aan de nieuwste milieueisen en de meest recente hygiënevoorschriften. Een HACCP plan, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Point, oftewel een analyse van de gevaren die er kunnen ontstaan tijdens het bereiden van voedsel en hoe je de kans op gevaren zo klein mogelijk kunt maken kan hierbij helpen.

Benodigdheden

Naast de horeca apparatuur die je in de keuken van het restaurant nodig hebt, zoals ovens, grillplaten, pannen, snijplanken, bakjes, schalen en kookgerei, heb je ook spullen nodig voor achter de bar. Denk hierbij aan een biertap, voldoende glazen voor diverse soorten fris en drank, een spoelbak, kassasysteem en ga zo maar door. En last but not least heb je uiteraard je aankleding en servies nodig voor het restaurant zelf. Heb je een restaurant wat zichzelf omschrijft als een restaurant in een luxe ambiance, dan dien je de materialen en aankleding hierop aan te passen. Dus ook het servies, de glazen en het bestek dienen dan van kwalitatief hoogwaardig materiaal te zijn om het geheel één en al luxe uit te laten stralen.

Bij de HorecaGrootkeukenShop kun je vrijwel alle benodigdheden vinden die je nodig hebt om je eigen restaurant te kunnen starten. Zorg ervoor dat je van tevoren een checklist maakt waar alle benodigdheden op vermeld staan, zodat je eenvoudig kunt zorgen dat je alles zo compleet mogelijk in huis hebt, zodat je gelijk een goede start met je restaurant kunt maken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...