Een groene omgeving op de werkvloer creëren? Zo doe je dat!

Een groene omgeving op de werkvloer kan talloze voordelen met zich meebrengen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van stress en het verhogen van de productiviteit. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om planten en natuurlijke elementen toe te voegen aan hun werkruimtes. In dit artikel zullen we enkele handige tips delen om een groene omgeving op de werkvloer te creëren.

Kies voor luchtzuiverende planten

Een goede eerste stap bij het creëren van een groene omgeving op de werkvloer is het selecteren van interieurbeplanting. Planten hebben het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren, dit zorgt voor betere luchtkwaliteit op het kantoor. Een aantal voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn de lepelplant, de vrede lelie en de goudpalm. Zorg ervoor dat er voldoende planten aanwezig zijn om daadwerkelijk een verschil te maken in de luchtkwaliteit.

Maak gebruik van verticale tuinen

Als je beperkte ruimte hebt op de werkvloer, overweeg dan het gebruik van verticale tuinen. Verticale tuinen zijn een geweldige manier om groen toe te voegen aan een kleine werkruimte, zonder dat dit veel vloeroppervlakte in beslag neemt. Ze kunnen binnen en buiten aan de muur worden bevestigd en bieden ruimte voor verschillende soorten planten. Verticale tuinen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dragen ook bij aan een gezondere werkomgeving en de gezonde stad.

Creëer groene hoekjes

Om een groene omgeving op de werkvloer te creëren, is het belangrijk om groene hoekjes te creëren waar medewerkers kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld een hoekje zijn met comfortabele stoelen en planten, of een speciaal ingerichte pauzeruimte met veel groen. Deze groene hoekjes bieden medewerkers de mogelijkheid om even weg te stappen van hun werkplek en te genieten van de positieve effecten van de natuur.

Investeer in natuurlijke verlichting

Natuurlijke verlichting is een belangrijk onderdeel voor een gezonde en groene werkomgeving. Zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt in de werkruimtes door gebruik te maken van grote ramen en lichte gordijnen. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan het gebruik van speciale verlichtingssystemen die het natuurlijke daglicht nabootsen. Natuurlijk licht heeft niet alleen een positief effect op de productiviteit, maar bevordert ook het welzijn van medewerkers.

Stimuleer medewerkers om planten mee te brengen

Een andere leuke manier om een groene omgeving op de werkvloer te creëren is door medewerkers aan te moedigen om hun eigen planten mee te brengen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een plantenruilbeurs, waar medewerkers hun planten kunnen ruilen en zo diversiteit kunnen toevoegen aan de werkomgeving. Het hebben van persoonlijke planten kan ook een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid creëren bij medewerkers.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...