Dreigend ontslag: dit is hoe outplacement kan helpen!

Er is een gesprek met je werkgever geweest. Hieruit is duidelijk gebleken dat er waarschijnlijk geen toekomst is binnen het bedrijf. Je bent nog niet ontslagen, maar de kans is groot dat dit snel gaat gebeuren. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien zit je niet goed op je plek binnen het team of past de functie niet echt bij je. Er kan ook sprake zijn van een reorganisatie waardoor jouw functie overbodig wordt.

Welke reden het ook moge zijn, dit is hét moment om stappen te ondernemen. Wacht hier niet te lang mee. Een van de beste oplossingen voor dit moment is het aanvragen van een outplacementtraject. Maar wat houdt outplacement eigenlijk precies in? En hoe kan dit helpen?

Voorkom een periode van werkloosheid

Het doel van een outplacementtraject is dat er op de korte termijn een nieuwe baan wordt gevonden. Als je weet dat ontslag niet lang meer zal duren en je zelf ook niet meer goed op je plek zit, dan is het natuurlijk prettig als je deze tijd nog gebruikt om een andere werkgever te vinden. Op die manier ben je in staat om een periode van werkloosheid te voorkomen. Heel fijn, want zo voorkom je ook heel veel extra financiële zorgen. Bovendien heb je nu nog je baan en behoud je gewoon je salaris. Belangrijk om dan ook juist deze tijd voor dit doel te gebruiken.

Ben je erg serieus over het outplacementtraject? Dan is het wellicht een goed idee om dit ook aan je huidige werkgever voor te stellen. Beide partijen hebben er meer baat bij als het ontslag in goed overleg kan plaatsvinden. In veel gevallen is de werkgever zelfs bereid om de kosten voor het traject te betalen. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit te vragen.

Ontdek nieuwe kwaliteiten

Heb je het eigenlijk altijd al lastig gevonden om een baan te behouden? Dan is dit misschien omdat je niet goed weet wat bij je past. Dat is ook niet zo vreemd. Al op zeer jonge leeftijd wordt van ons gevraagd dat we een keuze maken. Je moet een veelal dure studie volgen en daarna heb je het gevoel dat je ook geen andere kant meer op kunt. Maar dat betekent wel dat je vaak al tussen de 16 en 18 jaar een keuze voor de rest van je leven moet maken.

Inmiddels weet je eigenlijk niet meer goed wat je wilt. Als iemand je zou vragen om jouw capaciteiten op te sommen, heb je eigenlijk geen idee. Een outplacement coach zal samen met jou inventariseren waar jouw kracht ligt. Wat maakt jou uniek op de arbeidsmarkt? Wie ben jij? Wat doe je graag? Waar ligt je hart? Als je dit echt tot op de bodem gaat uitzoeken, kan je soms voor bijzondere verrassingen komen te staan. Ontdek je nieuwe dingen over jezelf. Dit kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan die écht bij jou past.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...