Do’s en Dont’s bij het geven van kerstpakketten

Voordat je het weet is kerst en ieder jaar is het weer lastig om voor al je medewerkers of collega’s een voor hem of haar passend kerstpakket te vinden. Want geen kerstpakket geven is geen optie. Een kerstpakket is namelijk een cadeau om te laten zien hoe zeer je iemand waardeert. Zorg ervoor dat deze leuk verpakt is, dat is al een feestje op zich! En raad eens: een traditioneel kerstpakket met eten en drinken behoort nog steeds tot de favorieten!

Enkele tips voor een kerstpakket; wat wel en wat niet?

1. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit!

Het is goed als je kerstpakket eruit ziet alsof er veel moeite voor is gedaan of dat er aandacht aan is besteed. Zorg ook dat blijkt dat er aandacht besteed is aan de duurzaamheid van de inhoud en verpakking van het kerstpakket.

2. Begin niet te laat met de voorbereidingen

Over het algemeen denken er niet veel mensen in juni of juli aan Kerst. Echter, september is wel max wil je hiermee beginnen. Bedenk dat er een verwerkingstijd en levertijd met de kerstpakketten gemoeid is. En dan heb je nog een keuze.

3. Speciale wensen

Denk ook goed na of er sprake is van speciale wensen, allergieën of geloofsovertuigingen van de medewerkers. Laat je zien hierover nagedacht te hebben, dan krijg je al pluspunten.

4. Kerstpakket doneren

Doneren lijkt een mooie optie, maar niet iedereen staat hier voor open. Het kan ook verkeerd vallen. Zorg dus dat je duidelijk bent over het goede te steunen doel of maak het een keuze optie voor de medewerker zelf.

5. Speel niet op safe!

Standaard pakketten en cadeaubonnen zijn leuk, maar er is nog zoveel meer aan wat je als kerstpakket of kerstgeschenk zou kunnen geven. Laat hiernaar wat vooronderzoek doen door bijvoorbeeld een assistent of een collega die dit leuk vindt als je er zelf geen tijd voor hebt. Of neem bijvoorbeeld contact op met kerstpakketten van Charles. Zij helpen graag mee om te zoeken naar een perfect kerstpakket voor jouw bedrijf.

6. Geven is leuk!

Maak van het hele uitdeelmoment van pakketten ook nog een soort feestje. Het hoeft niet groots, een handgeschreven kaartje of persoonlijke overhandiging kan ook. Geef een borrel, organiseer een soort kerstmarkt met glühwein en warme chocomel en iets lekkers erbij. Doe net even dat beetje extra, dan heeft de medewerker helemaal het gevoel gewaardeerd te worden.

Het geven van een kerstgeschenk is een unieke kans om iets leuks te doen voor jullie medewerkers, grijp deze kans dus!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...