Dit komt er kijken bij een grote kantoorverbouwing

Ben je als bedrijf zijnde erg gegroeid of wil je gewoon graag een complete renovatie van je kantoorpand uit laten voeren? Dan zijn er diverse aspecten die belangrijk zijn om te onthouden en rekening mee te houden, ook als je de verbouwing uit gaat besteden. Hieronder wat er komt kijken bij een grote kantoorverbouwing.

Ervaren specialist inschakelen

Zorg er in ieder geval voor dat je een ervaren specialist of een ervaren bouwbedrijf aanstelt om de kantoorverbouwing te leiden en uit te voeren. Kijk online van tevoren of je recensies van dat bouwbedrijf kunt vinden of vraag eens rond in je kennissenkring of ze goede ervaringen hebben met een bepaald bedrijf. Je moet er tenslotte wel op kunnen vertrouwen dat je een kantoorverbouwing uit laat voeren door een betrouwbare en ervaren specialist.

Beveiliging

Lopen er tijdens een kantoorverbouwing bedrijven en mensen in- en uit je kantoorpand? Zorg er dan voor dat er altijd een partij de deur als laatste goed afsluit en dat medewerkers ervoor zorgen dat kostbare spullen goed achter slot- en grendel verborgen liggen. Zo voorkom je dat er spullen gestolen of per ongeluk meegenomen kunnen worden tijdens een grote verbouwing. Je wilt tenslotte geen problemen hebben met mensen verdenken als je kostbare spullen mist.

Ruimte voor je personeel tijdens kantoorverbouwing

Als er een grote kantoorverbouwing plaats gaat vinden die langere tijd gaat duren, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je personeel alsnog de ruimte krijgt om rustig hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Je kunt hiervoor op zoek gaan naar een externe ruimte of kijken of personeel in deze periode vaker thuis kan werken.

Renovatieplan

Uiteraard is het van belang dat je van tevoren duidelijk een renovatieplan hebt opgesteld met het bedrijf die de kantoorverbouwing uit gaat voeren. Denk hierbij aan de wensen die je op het gebied van een kantoorverbouwing hebt en kijk vervolgens samen met de specialisten of dit uitgevoerd kan worden en wat het bijbehorende kostenplaatje zal zijn. Tot slot is het van belang om te kijken of alles aan alle eisen voldoet en of er eventueel geen extra vergunningen nodig zijn om de plannen tot uitvoer te brengen.

Materiaalmogelijkheden

Zijn er materialen die je dient te bestellen of doet de specialist dit allemaal zelf? Bespreek dit van tevoren goed. Een bouwcontainer of rolsteiger bestellen is zo geregeld, maar het moet wel duidelijk zijn wie dit gaat doen. Vaak als een bedrijf een complete kantoorverbouwing uitvoert, zullen zij ook zorgen voor alle materialen en andere zaken die hierbij komen kijken.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...