Dit is letselschade en zo ga je ermee om

Ben je aangereden, aangevallen door een hond of heb je bijvoorbeeld een verkeers- of werkongeval gehad? Dan kan het mogelijk zo zijn dat je letselschade hebt opgelopen en recht hebt op een schade vergoeding. Letselschade is de schade die voortvloeit uit psychisch of lichamelijk letsel door het toedoen van een ander. Het is belangrijk om bij letselschade de juiste juridische hulp te  krijgen. Daarom vertellen we je in dit artikel welke stappen je moet ondernemen bij letselschade.

1. Bewijs verzamelen van je ongeval en letsel

Wanneer je slachtoffer bent van letselschade is het belangrijk dat je direct bewijs gaat verzamelen van jouw letselschade. Ga daarom altijd direct naar een huisarts of het ziekenhuis en laat foto’s en scans maken of zorg dat getuigen jou kunnen ondersteunen bij het indienen van je letselschade claim. Het is handig om alles vast te leggen, zodat je straks bewijs hebt van de schade die jou is toegedaan. Het proces-verbaal van de politie dient bijvoorbeeld ook als bewijs.

2. Neem zo snel mogelijk contact op met een medisch professional

Het werd hierboven al benoemd, maar neem na het ongeval direct contact op met medische zorg. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en een diagnose te krijgen van de arts als bewijsstuk van je letselschade. Zo kun je aantonen dat er een verband is tussen de diagnose en het letsel dat je hebt opgelopen.

3. Neem contact op met een expert

Wanneer je na je ongeval zo snel mogelijk een expert inschakelt die jou kan helpen met het maximale uit je claim te halen, kun je je focussen op je herstel. Je hoeft je minder druk te maken over regels, wetten en uitspraken.

4. Alle kostenposten noteren

Wanneer je na je letselschade ongeval extra kosten maakt die je niet zou maken zonder het ongeval, is het belangrijk om deze allemaal bij te houden. Dit gaat van medische kosten tot kinderoppas of hondenuitlaatservice. Al jouw gemaakte kosten dien je terug te krijgen. Ook krijg je sneller een voorschot als je deze bij de hand houdt.

5. Aansprakelijk stellen

De organisatie of persoon die ervoor hebben gezorgd dat je letselschade hebt opgenomen moet je aansprakelijk stellen voor het ontvangen van jouw claim. Zonder dit te doen kun je namelijk geen vergoeding ontvangen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...