De zin (en onzin) van zakelijke risicodekking

In de instabiele wereld van tegenwoordig zijn er veel risico’s in het openen of het hebben van een eigen bedrijf. Maar heb jij een eigen bedrijf en ben je nu benieuwd naar welke risico’s er zijn en hoe je deze eventueel kan indekken? Wij gaan in dit artikel uitleggen hoe jij jouw bedrijf het beste kan indekken en welke verzekeringen nu echt nodig zijn. Dus lees snel verder!

Welke risico’s zijn er?

Natuurlijk zijn er per branche veel verschillende risico’s en zie je per bedrijfstak dat het ene risico groter zal zijn dan de andere. Bijvoorbeeld als je kijkt naar bedrijfsongevallen, in de bouwsector zal je sneller een ongeluk hebben dan op een kantoor. Maar hier zullen wij de voorkomendste risico’s bespreken.

Een groot risico is dat jij als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, als jij door een ongeval of een langdurige ziekte niet meer in staat bent om jouw bedrijf te leiden. Een andere risico in bijna elke branche is schade aan (productie) apparatuur, deze schade kan op veel verschillende manieren ontstaan, dit kan bijvoorbeeld door een brand, maar kan ook komen door een onhandige werknemer. Dit is een groot risico omdat je hierna deze apparatuur natuurlijk niet meer kan gebruiken en dit kan leiden tot dat jij als bedrijf geen producten/diensten meer kan leveren.

Gelukkig zijn er veel verschillende verzekeringen die ervoor zorgen dat jij gedekt bent tegen verschillende risico’s.

Hoe kun je je verzekeren tegen deze risico’s?

Maar hoe kun jij als bedrijfseigenaar jezelf en je bedrijf het beste indekken tegen verschillende risico’s? Een van de meest voorkomende verzekeringen is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, met deze verzekering ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid. Dit betekent dat wanneer jij, een van je medewerkers of een van jouw producten schade veroorzaakt aan anderen je gedekt bent tegen schadeclaims. Vaak kan je daarbij zelf je eigen risico kiezen.

Naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je ook nog een AOV afsluiten. Met een AOV, oftewel de arbeidsongeschiktheidsverzekering, ben je verzekerd voor inkomensverlies als je niet meer in staat bent om te werken door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte.

Ben jij een eigenaar van een bedrijf en wil je graag meer weten over jezelf of je bedrijf verzekeren raden wij zeker aan om verder onderzoek te doen naar verzekeringen en risico’s die voor jou het beste passen bij je bedrijf. Verder hopen wij dat je na het lezen van dit artikel wijzer bent geworden over welke generale risico’s en verzekeringen er zijn.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...