De voordelen van digitale checklijsten

Met een digitale checklijst kunnen inspecties in fabrieken een stuk georganiseerder en sneller worden uitgevoerd. De resultaten zijn meteen beschikbaar en als er iets niet in orde is, wordt dat snel opgemerkt en aangepakt. Dit maakt het werk niet alleen veiliger voor operators, maar ook efficiënter. Je hebt ook niet meer de rompslomp en obstakels van papieren documenten. Geen verouderde documenten meer en je hoeft ook geen moeite meer te doen om alle informatie te vinden. Lees verder over de voordelen van digitale checklijsten.

Efficiëntere werkprocessen

Met digitale checklijsten kun je de efficiëntie in werkprocessen drastisch verbeteren. Die oude papieren checklijsten zijn vaak tijdrovend en leiden soms tot vertragingen in operationele werkzaamheden. Met digitale checklijsten kunnen medewerkers snel en gemakkelijk alle taken afvinken. Hierdoor hebben ze meer tijd voor andere zaken.

Papierloze fabriek

Daarnaast heb je ook geen papieren documenten meer op de werkvloer. Het is vaak lastig en tijdrovend om papieren documenten goed en overzichtelijk te beheren. Tevens raken ze snel verouderd en kost het veel tijd om aanpassingen te maken. Met digitale checklijsten zetten bedrijven de stap naar een papierloze fabriek. Resultaat? Veel minder administratie en het is tevens beter voor het milieu.

Overal toegankelijk en up-to-date informatie

Hoe fijn is het als je alle documenten makkelijk online kunt inzien? Je hebt alleen een app nodig en een mobiele telefoon of tablet. Op deze manier krijgen operators toegang tot alle benodigde checklijsten, ongeacht waar ze zich in de fabriek bevinden. Omdat alle informatie digitaal staat opgeslagen, kan alles real-time worden ingelezen en is alles up-to-date.

Betere veiligheid

Veiligheid staat voorop in een productieomgeving. Met digitale checklijsten kunnen bedrijven veiligheidscontroles opnemen in hun reguliere inspecties. Op die manier kunnen incidenten en onveilige situaties zoveel mogelijk voorkomen worden. Door de digitalisering van veiligheidsaudits kunnen veiligheidsprotocollen consequent worden gevolgd.

Betere kwaliteit

Eerstelijns onderhoud moet altijd op tijd worden uitgevoerd om de kwaliteit van de productie te waarborgen. Digitale checklijsten zorgen ervoor dat inspecties tijdig worden uitgevoerd. Dit resulteert weer in installaties die in optimale conditie verkeren. Op die manier kunnen er hoogwaardige producten worden gemaakt en zul je minder snel problemen hebben met de kwaliteit.

Kosten besparen

Tot slot kunnen digitale checklijsten kosten besparen voor bedrijven. Digitale checklijsten kunnen namelijk zorgen voor efficiëntere werkprocessen, minder kosten voor papier en minder storingen in de productie. Vaak worden de investeringen in digitale checklijsten binnen enkele maanden terugverdiend. Hoe ziet jouw fabriek er momenteel uit? Kunnen digitale checklijsten een oplossing bieden?

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...