De lastige keuzes bij het opzetten van een nieuwe webshop

Het opzetten van een nieuwe webshop kan erg intimiderend zijn. Er zijn namelijk talloze keuzes die je dient te maken, waarbij een groot deel van deze keuzes erg lastig lijken te zijn. Wil jij graag een nieuwe webshop opzetten? Dan is het van groot belang dat je beseft welke lastige keuzes je te wachten staat. Daarom hebben we in deze blog een overzicht voor je klaar staan met dilemma’s waar je mee te maken zult hebben. Op deze manier ben je straks goed voorbereid op deze situaties.

Het webshop platform

In de eerste plaats is het belangrijk dat je gaat kijken naar het webshop platform wat je wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en deze keuze is erg lastig. Woocommerce en Magento zijn twee bekende namen, maar Shopify is ook een erg goede keuze. Als je nog geen idee hebt welk platform je wilt gebruiken, dan kan het een aanbeveling zijn om even te kijken naar de verschillen en hieruit een keuze te maken.

De soort van webshop hosting

Ten tweede kan de soort webshop hosting dat je kiest een lastige keuze zijn. Kies je bijvoorbeeld voor dedicated hosting? Of komst shared hosting je beter uit? Met dedicated hosting heb je te maken met een server dat meer veilig is en meer dataopslag, terwijl met shared hosting de kosten lager zijn. Echter staat hier tegenover dat de kwaliteit van de hosting lager is bij shared hosting. Kies dus voor de soort hosting dat aan jouw criteria voldoet om misstappen te voorkomen.

Zelf bouwen of laten bouwen

Tot slot is het ook nog een lastige keuze of je de webshop zelf gaat bouwen, of dat je dit uit handen gaat geven. Het voordeel van het zelf bouwen is dat je meer kosten bespaart en dat je volledig in controle bent. Echter is het wel zo dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Als je besluit om de webshop uit te laten bouwen, dan ben je wel duurder uit maar is de kans op een foutje kleiner. Kies dus voor de optie die bij jou past om later geen spijt te krijgen van je keuze.

Al met al zijn er dus een taal lastige dilemma’s waar je mee te maken zult hebben wanneer je bezig bent met een webshop opzetten. Met behulp van deze blog zul je echter mentaal goed voorbereid zijn op deze keuzes, waardoor je kans op succes met je webshop ineens een stuk groter is geworden.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...