De 4 meest effectieve Link Building Strategieën

Link building is een belangrijk onderdeel om jouw website hogerop te laten komen in de zoekresultaten van Google. Link building zijn de acties die erop gericht zijn het aantal kwalitatieve links naar jouw webpagina te verhogen. Als het gaat om link building, zijn er echter vele strategieën die je als online ondernemer kunt toepassen. In dit artikel vertellen we je meer over de meest effectieve manieren om te werken aan je link building.

1. Gastbijdrages

Een welbekende methode om een backlink portfolio te laten groeien, is door de zichtbaarheid van jouw website op iemands blog te vergroten door er een link op te plaatsen. Dit kan een waardevolle bijdragen leveren voor zowel de blogsite als jouw webpagina, aangezien het potentieel wordt vergroot om nuttige informatie samen te laten komen. Bijvoorbeeld, een blogger die een artikel wijdt aan de beste sportschoenen voor hardlopers heeft immers een geldige reden om door te verwijzen naar een online onderneming die een breed aanbod van sportschoenen heeft! Deze webshop voor sportschoenen kan op zijn beurt een link plaatsen naar de blogwebsite, zodat de blogger ook de zichtbaarheid van zijn blog vergroot.

Wil je meer kennis en ervaring opdoen rondom online groei, zoek dan eens op training online marketing naar relevante cursussen.

2. Biedt jouw hoogwaardige kwaliteit aan als resource pagina

Een andere populaire strategie die je kunt toepassen, is om jouw content aan te bieden als een resource pagina voor een bepaalde niche. Dat wil zeggen dat je exclusieve inhoud creëert die je kunt aanbieden aan een website die hier baat bij heeft. Denk bijvoorbeeld aan een artikel met zangtechnieken die je kunt voorstellen aan een website die is ontworpen voor muzikanten en zangers. Vervolgens kunnen zij een link naar jouw website plaatsen, waardoor je merkpositionering wordt vergroot.

3. Verhoog het webverkeer door reviews, testimonials en interviews

Dit soort content is een uitstekende manier om je webverkeer en naamsbekendheid te vergroten. Door middel van het betrekken van experts die interviews en recensies schrijven over de producten en diensten die je levert, creëer je waardevolle inhoud op andere webpagina’s die vervolgens doorverwijzen naar jouw website. Op deze manier verzamel je niet alleen voorstanders van jouw merk, maar versterk je bovendien de relatie tussen jouw merk en je klanten op de lange termijn.

4. Sociale media backlinks

Door jouw merk te profileren op de sociale media en toegewijde communities aan te spreken, kan je jouw merkpositionering aanzienlijk verbeteren en het vertrouwen winnen van zowel nieuwe als bestaande klanten. Denk hierbij aan het creëren van waardevolle inhoud zoals prijsvragen, exclusieve aanbiedingen en productinformatie op de sociale media die doorverwijst naar jouw webpagina.

Ben je op zoek naar een manier om jouw online bereik, leads én verkoop te verhogen, ga dan aan de slag met allround marketeers die je onder meer kunnen helpen met e-mailmarketing, social media marketing, zoekmachineoptimalisatie en andere relevante online marketingstrategieën die koers zetten naar online succes!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...