Gemakkelijk en snel een cv en motivatiebrief maken

Je bent aan het solliciteren. Dit is een spannende en leuke tijd, want wie weet welke leuke banen en bedrijven jij tegenkomt en waar jij misschien wel gaat werken!

Om zo goed mogelijk te solliciteren is het belangrijk dat je een goed cv hebt. Een cv is de eerste indruk die de lezer, misschien wel jouw potentiële werkgever, van jou krijgt. Een saai, onoverzichtelijk of onvolledig cv moet je daarom zo veel mogelijk proberen te vermijden. Je wilt natuurlijk opvallen tussen alle sollicitanten met een moderne en origineel cv en motivatiebief.

Een goede cv maken kost echter veel tijd en energie. Deze tijd en energie wil je het liefst besparen om andere dingen mee te doen. Wil jij tijd besparen en toch een originele, mooie en volledige cv hebben? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit doet!

Belangrijk voor op een cv

Een cv en motivatiebrief maken kost veel tijd en energie. Je moet ten eerste goed weten wat je allemaal (niet) moet vermelden in je cv. Er zijn tegenwoordig veel do’s en don’ts die jij in je cv moet verwerken. Je werkervaring en scholing is relevant, maar jouw derde of vierde (doop)naam wat minder voor de lezer. Kies daarom zorgvuldig de gegevens uit die je deelt op je cv. Onthoud vooral dat je kort en krachtig wilt zijn.

Voorts is het belangrijk dat je alles mooi en overzichtelijk weergeeft. Gebruik opsommingen, tabellen of andere duidelijke grafische vormgevingen om zo overzichtelijk mogelijk te zijn. Het leesgemak van de lezer staat voorop. Maak het gemakkelijk voor je lezer om alles snel te vinden en creëer hiermee ook een goed beeld van jezelf.

Gebruik een cv template

Bovenstaand benoemen we twee belangrijke punten die je mee moet nemen als je jouw cv gaat maken. Een daarvan is het zo overzichtelijk maken van je cv. Dit is soms lastig om zelf te doen. Het kost veel tijd om alles zo overzichtelijk en mooi weer te geven.

Het gebruik van een cv template is daarom sterk aan te raden. Een cv template is een vooraf gemaakte cv die je enkel nog moet invullen met jouw gegevens. Je vindt verschillende cv templates online. Cv templates zijn er in verschillende kleuren, verschillende lay-outs en kun je dus helemaal op jouw wensen en eisen afstemmen. Kies een goede cv template die helemaal afstemt op de vacature waar je op solliciteert of het bedrijf waar je graag wilt werken.

Een opvallende cv doet wonderen

Een cv template vind je ook in Word. Deze is gemakkelijk in te vullen in het programma zelf. Echter zijn de cv templates in Word redelijk basic en gebruiken veel mensen deze template om hun cv te maken. Het zorgt ervoor dat je een saaie cv hebt, die ook nog eens veel mensen gebruiken. Je valt minder snel op tussen alle andere sollicitanten en maakt geen (opvallende) goede indruk bij je potentiële werkgever. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Veel gratis online cv templates

Je vindt veel gratis online cv templates die jij kan gebruiken bij het maken van je cv. Kies de cv template die het beste bij jou, maar ook bij jouw potentiële nieuwe baan en bedrijf past. Online cv templates zijn vaak origineler door de verschillende lay-outs met hun kleuren, vormen en manieren van weergeven.
De lezer van jouw cv ziet dat je veel tijd en energie hebt gestoken in je cv en dit zorgt voor een goede eerste indruk bij de lezer. Bespaar tijd en energie en maak een goede eerste indruk bij jouw potentiële werkgever. Zo wordt die nieuwe baan sowieso van jou!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...