Zo kies je de juiste bureaustoel voor lange mensen

Een goede bureaustoel is van essentieel belang bij een kantoorbaan of ander beroep waarbij je veel op een stoel achter een bureau zit. Ben je wat langer en/of zwaarder dan de gemiddelde persoon, dan is het wellicht moeilijk om te bedenken waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe bureaustoel. Hieronder enkele tips om een bureaustoel voor lange of zwaardere mensen uit te kiezen.

Mechaniek

Kijk altijd naar de standaard gewichtsregeling die mogelijk is om het gewicht goed over de stoel te verdelen. Bij een normale stoel ligt dit gewicht tussen de 40 en 110 kg. Bij een stoel voor langere of zwaardere mensen ligt dit gewicht hoger, waardoor zo’n stoel dus beter geschikt is om het gewicht over de stoel te verdelen en je daardoor uiteindelijk een beter comfort te bieden.

Zitting en stof

Zorg altijd dat de zitting comfortabel aanvoelt en goed zit. Bij een speciale stoel voor langere mensen zijn er meestal andere instellingen mogelijk, zodat de stoel verder omhoog kan. Wil je een stoel met een slijtvaste en erg stevige stof? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar stoelen met de sterke Camira meubelstof als zitting. Op Bestenu kun je ook direct kijken welke stoel het beste bij jou past.

Hoogte armsteunen en rugleuningen

Bij langere mensen is het vaak lastiger om voldoende steun voor de lage rug te vinden. Een verstelbare lendensteun of stoel met een extra hoge rugleuning kan dan wellicht een oplossing bieden. Kijk hierbij ook goed of de armsteunen ver genoeg omhoog en naar de zijkant versteld kunnen worden, zodat de armen en schouders goed ondersteund worden. Lees hier wat een ergonomische houding is.

Zitbreedte en zitdiepte

Voor mensen die wat zwaarder of langer zijn is het ook van essentieel belang dat de zitbreedte en zitdiepte groot genoeg zijn. Er zijn bureaustoelen op de markt met een bredere zitbreedte en een grotere zitdiepte, zodat je een optimale zitting hebt om comfortabel te kunnen zitten.

Zithoogte

Door de benen 90 graden gehoekt onder het bureau te plaatsen, heb je de beste zithouding voor het lichaam. Voor lange mensen kan dit een probleem zijn omdat de stoel wellicht niet ver genoeg omhoog kan om de ideale houding te bereiken. Kijk eens naar een stoel met gasveren. Deze stoelen kunnen vaak hoger versteld worden en zijn vaak ook geschikt voor zwaardere personen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...