Branding: wat is de betekenis?

Als ondernemer heb je vast wel eens gehoord van branding. Voor elk bedrijf is branding ontzettend belangrijk, maar wat is de betekenis van branding en waarom is het zo belangrijk? Om de betekenis van branding duidelijk uit te leggen hebben wij onderstaand artikel geschreven.

Branding betekenis

Het belangrijkste doel van branding is de bekendheid van een bedrijfsnaam, merk of logo te vergroten. Een goede branding rondom je bedrijf is bedoeld om meer “brand value” om te bouwen. Eigenlijk is deze vorm van marketing het bouwen aan je merk. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan online adverteren, offline reclame, merchandising en sponsoring. Samengevat is de betekenis van branding: alle online en offline marketingactiviteiten met als doel jezelf te positioneren in de markt.

Waarom branding voor je bedrijf?

Een goede branding voor je bedrijf zorgt voor herkenbaarheid en betrouwbaarheid, waardoor potentiële klanten sneller actie ondernemen. Ook onderscheid het je van je concurrenten. In de meeste markten is onderscheidend vermogen ontzettend belangrijk. Je branding op een unieke manier uitvoeren kan potentiële klanten doen beslissen om voor het kopen van producten of afnemen van diensten bij jouw bedrijf te kiezen. Door de branding juist uit te voeren wordt er een emotionele band met klanten opgebouwd, waardoor er meer klanten bij tevredenheid terugkeren.

Het opbouwen van een sterk merk levert op de lange termijn extreem veel rendement op. Een merk dat sterk in de markt is gepositioneerd is perfect om verder op door te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan gemakkelijk nieuwe producten in de markt zetten, medewerkers werven, marketingactiviteiten opschalen of nieuwe klanten binnenhalen.

Je branding verbeteren?

De vraag is natuurlijk: hoe verbeter je de branding van je bedrijf? Het beste kan je een bureau dat is gespecialiseerd in brandmanagement inschakelen. Specialisten die dagelijks een merk opbouwen en versterken kunnen je helpen om de eerste stappen voor een goede branding te zetten.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...